Jonáš Bartoš
9. července 2015 • 10:10

Koubek postavil VŠECHNY posily. Jak si vedly nové tváře Plzně?

Vstoupit do diskuse
0
  • Nové tváře fotbalové Viktorie Plzeň - Egon Vůch, Jan Kopic a Aleš MatějůNové tváře fotbalové Viktorie Plzeň - Egon Vůch, Jan Kopic a Aleš MatějůFOTO: Koláž iSport.cz, fcviktoria.cz

    Základní sestava mistrovské Viktorie? Ve středeční přípravě proti ruskému Uralu vyběhlo na trávník hned pět hráčů, kteří ještě na jaře oblékali jiný dres. Trenér Miroslav Koubek se co nejvíc snaží do týmu začlenit Aleše Matějů, Jana Kopice, Tomáše Kučeru, Egona Vůcha i navrátilce z hostování v Boleslavi Michala Ďuriše. Jak zahrály plzeňské posily?

  • ALEŠ MATĚJŮ

    Aleš Matějů Aleš MatějůFoto fcviktoria.cz

    Devatenáctiletý obránce nakonec zůstal v týmu, byť původní plán zněl tak, že bude odeslán na hostování zpět do Příbrami, aby se udržel v zápasovém zatížení. Proti Uralu odehrál první poločas a určitě nezklamal. Na pravém kraji obrany se často zapojoval do kombinace, dobře spolupracoval s Janem Kopicem. Vyhrával osobní souboje, prokázal slušné rychlostní dispozice. Podle informací Sportu jsou s jeho přístupem v Plzni zatím velmi spokojení. V sezoně může tlačit na paty Františku Rajtoralovi, při zranění Řezníka první volbě na místo pravého obránce.

  • JAN KOPIC

    Jan Kopic Jan KopicFoto fcviktoria.cz

    Nejdražší letní posila stále čeká na první zásah v červenomodrém dresu, přesto nejsou výkony Jana Kopice špatné. Exjablonecký záložník byl vidět, proti Uralu pendloval na své oblíbené pravé straně zálohy. Snažil se dostávat k míči, zapojoval se do kombinací. Zvyká si na souhru s Danielem Kolářem, naběhá stovky metrů. Zatím mu chybí klid v zakončení a přesnější finální přihrávka. Stál u rozehrávky standardní situace, kdy nakonec centroval Hrošovský a  Ďuriš hlavou snížil na 1:2. S přibývajícím časem by měly jít výkony nové plzeňské desítky ještě víc nahoru.

  • TOMÁŠ KUČERA

    Tomáš Kučera Tomáš KučeraFoto Twitter.com/@fcviktorkaplzen

    Odehrál první poločas uprostřed pole vedle Patrika Hrošovského. Míče chodily spíš přes jeho slovenského kolegu, který je s mužstvem víc sžitý a především on rozjíždí plzeňské kombinace. Jihlavský talent celou dobu poctivě pracoval, pohybem se snažil vyplňovat místa, kde by jako štítový hráč měl působit. Do nebezpečné koncovky se nedostal. Ve velké konkurenci plzeňských středopolařů to bude mít hodně těžké.

  • EGON VŮCH

    Egon Vůch Egon VůchFoto fcviktoria.cz

    Buď on, nebo Milan Petržela, nastínilo plzeňské vedení na začátku přípravy. Mladík s problematickou pověstí se zatím o místo pere statečně, v přípravě se celkem prosazuje. Proti Uralu nastoupil na levé straně, nešlo o jeho utkání. V prvním poločase spálil obří tutovku, jinak se spíš hrálo přes pravou stranu a duo Kopic, Matějů. Vůch s Limberským byli na míči o poznání méně. 

  • MICHAL ĎURIŠ

    Michal Ďuriš Michal ĎurišFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Slovenský univerzál dostal šanci na hrotu, kde se prostřídal s Aidinem Mahmutovičem. Úkol splnil, po centru Hrošovského se prosadil hlavou a snížil na 1:2. Ďuriše v Plzni neberou jako novou tvář, do týmu po roční odmlce dané hostováním v Boleslavi zapadl velice dobře. Proti Uralu se snažil co nejvíc tlačit do zakončení, chvílemi byl nebezpečný. Jeho místo je ale spíš pod hrotem nebo na křídle. 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud