9. července 2015 • 12:38

Brno hlásí posilu do útoku! Z Boleslavi přichází Jakub Řezníček

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po půlroce ve Spartě si musel útočník Jakub Řezníček hledat nové angažmá. Kmenový fotbalista Mladé Boleslavi nakonec posílil Zbrojovku Brno, se kterou podepsal víceletou smlouvu. Dohodu potvrdil brněnský klub na svých oficiálních stránkách.



"Měl jsem i jiné možnosti, prioritou bylo zahraniční angažmá, ale to bylo nejisté a liga začíná už za chvíli. Musel jsem se rozhodnout rychle. Jsem za nabídku rád a beru ji všema deseti," prohlásil Řezníček.

V Brně by měl vyřešit problém s útočníky. Zbrojovka už delší dobu sháněla hrotového hráče, stála i o jabloneckého Martina Doležala. "Variant bylo několik, ale jednání s Mladou Boleslaví bylo nejrychlejší. Právě rychlost pro nás byla prioritou, přáli jsme si útočníka mít již na soustředění, aby měl prostor a čas se s týmem poznat a sehrát," uvedl sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

Řezníček nakoukl do ligy v roce 2007 v Příbrami. Poté zamířil do Mladé Boleslavi a v dalších sezonách hostoval ve slovenském Ružomberoku, Českých Budějovicích, Příbrami a naposledy na jaře ve Spartě. V jejím dresu v lize nastupoval jako střídající hráč a k devíti podzimním brankám žádnou nepřidal.

"Neodehrál jsem toho tolik, kolik bych chtěl. Ve Spartě byl jako hrotový hráč Lafata, já tam šel s tím, že se poperu o šanci. Nepovedlo se to ideálně, ale takový je život a teď jsem tady. Nevnímám to jako nějaký posun níž, protože na hřišti chce vyhrát každý, ať je v tabulce kdekoliv," uvedl Řezníček.

Celkem v nejvyšší soutěži nastřílel v 166 utkáních 36 gólů. V mládežnických kategoriích reprezentoval, čtyři zápasy odehrál za jednadvacítku.

V minulosti měl Řezníček problémy s životosprávou a v roce 2009 dokonce dostal podmínku za rvačku. "Pozvolna to vyšumívá, i když to samozřejmě občas někdo připomene. Myslím, že už jsem klidnější, srovnal jsem se. Co se stalo, to se stalo, s tím už nic nenadělám. Ale věřím, že je to za mnou a poslední roky to ukazují," dodal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud