Tomáš Podvín
14. července 2015 • 21:52

Frýdek v systému 3-5-2 zářil. Aspoň se mi na lajně nikdo neplete, smál se

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty se i v dalším přípravném utkání představili v novém systému 3-5-2, který týmu ordinuje trenér Zdeněk Ščasný. A znovu ukázali, že mohou být úspěšní. „Myslím, že to bude platný systém,“ pochvaloval si po remíze s Vitesse Arnhem (1:1) záložník Martin Frýdek, jeden z nejlepších sparťanů.



Spartě chybělo proti nizozemskému Vitesse Arnhem několik obránců. Nastoupit nemohli stopeři Mario Holek ani Radoslav Kováč, pouze na poločase se dohodl Jakub Brabec, kterému se narodila dcera.

Ve stoperské trojici tak musel nastoupit i Lukáš Vácha. „Byla to záložní varianta. Myslím, že jsme to i přes inkasovaný gól zvládli,“ komentoval své netradiční postavení sparťanský záložník.

Dočkalovi ruply nervy! Udeřil protivníka do břicha a šel ze hřiště
Video se připravuje ...

Jedna věc se ale nezměnila. Na levém kraji nastoupil Martin Frýdek a opět patřil k nejlepším. „Vypadá to, že se mi daří přenést formu z jedenadvacítky. Ale doufám, že to bude ještě lepší,“ nehodlal propadnout po povedeném zápase uspokojení.

Skromně komentoval i svoji výbornou asistenci, díky které mohl Ladislav Krejčí skórovat do prázdné branky. „Dostal jsem skvělý míč od Máry Matějovského. A v souboji jsem měl štěstí, protihráč balon přeběhl,“ tvrdil Frýdek.

Sparta uhrála s Arnhemem remízu 1:1. Dočkal byl v závěru vyloučen
Video se připravuje ...

Odchovanec Sparty, který se do pražského klubu vrátil před sezonou z Liberce, si už v přípravě ovšem vyzkoušel více postů včetně útoku. „Je mi jedno, kde hraju. Ale nejlépe se cítím na straně,“ prozradil. Frýdkovi ani nevadí, že musí na lajně neustále létat nahoru dolů. „Aspoň se mi tam nikdo neplete,“ usmíval se.

Mladý záložník ovšem dobře ví, že stále není všechno ideální. „V Rakousku jsme zahráli kvalitní zápasy, ale čekají nás i těžší soupeři. Pořád je co zlepšovat. Hlavně vypilovat obranu a vyvarovat se chyb, co tam jsou,“ uzavřel Frýdek.

Vácha na stoperu? Pouze náhradní varianta, uklidňuje záložník
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud