19. července 2015 • 19:03

Jak vstoupí Sparta do sezony? Asi bez Hušbauera a s Marečkem v obraně

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Trenér Sparty Zdeněk Ščasný nejspíš ve své sestavě pro začátek sezony nenajde místo pro Josefa Hušbauera, naopak dá šanci Lukáši MarečkoviTrenér Sparty Zdeněk Ščasný nejspíš ve své sestavě pro začátek sezony nenajde místo pro Josefa Hušbauera, naopak dá šanci Lukáši MarečkoviFOTO: Koláž iSport.cz

    PRAVDĚPODOBNÁ SESTAVA | Příprava je u konce, teď se pojede naostro. Fotbalisty Sparty čeká náročný vstup do sezony, kromě zápasů Synot ligy budou bojovat o vysněnou Ligu mistrů. A to v novém systému 3-5-2, který do pražského klubu přinesl trenér Zdeněk Ščasný. Na to, jak bude nejspíš sparťanská sestava vypadat, se můžete podívat v našem článku.

  • Brankář: David Bičík

    Alternativa: Marek Štěch

    O místo v brance Sparty byl v přípravě velký boj. Roli jedničky pro sebe nakonec urval David Bičík, který se vrátil po vleklém zranění ve velmi dobré formě. Záda mu bude krýt Štěch, který také působil velmi jistým dojmem.

    David Bičík David BičíkFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Pravý stoper: Lukáš Mareček

    Alternativa: Jakub Brabec

    Možná největší překvapení ve sparťanské sestavě. Lukáš Mareček se zatím v pražském klubu moc nepředvedl, nyní ale přichází jeho čas. Prospěl mu přesun do stoperské trojice, v přípravě hrál velmi dobře. Trenér Ščasný mu dá asi přednost před Costou.

    Lukáš Mareček Lukáš MarečekFoto Michal Beránek (Sport)

  • Střední stoper: Jakub Brabec

    Alternativa: Mario Holek

    Střední obránce ve stoperské trojici, to by měl být důrazný bijec, který bude vyhrávat osobní souboje. Takového hráče vidí Sparta v Jakubu Brabcovi. Odchovanec letenského klubu hrál nicméně často i více vpravo. Tím pádem by se do středu posunul Holek. Radoslav Kováč, který by na tomto postu mohl rovněž nastoupit, je zraněný.

    Jakub Brabec Jakub BrabecFoto Michal Beránek (Sport)

  • Levý stoper: Mario Holek

    Alternativa: Costa, Roman Polom

    Mario Holek má své místo ve sparťanské defenzivě jisté. Záleží jen na tom, na jaké pozici ve tříčlenné obraně to bude. Díky jeho dobré rozehrávce ho bude chtít trenér Ščasný nejspíš využívat na kraji. Začne na tom levém, vpravo bude Mareček. To odsune na lavičku Costu, na šanci pak bude čekat ještě Roman Polom.

    Mario Holek Mario HolekFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Pravý kraj: Markus Steinhofer

    Alternativa: Martin Frýdek

    Markus Steinhofer přišel jako náhrada za Pavla Kadeřábka, v přípravě ale zatím příliš nepřesvědčil. Přesto s ním kouč Ščasný počítá jako s jasným členem základní sestavy. Náhradní variantou by mohl být přesun Martina Frýdka z levé strany, ale to zatím není na pořadu dne.

    Markus Steinhofer Markus SteinhoferFoto Dominik Bakeš (Sport)

  • Levý kraj: Martin Frýdek

    Alternativa: Michal Breznaník

    Martin Frýdek prokázal v přípravě velmi dobrou formu, která ho pravděpodobně vystřelí do základní sestavy. Ovšem k ní má dost blízko i Michal Breznaník, který padl do oka trenérovi Ščasnému a rovněž se mu v přátelských utkáních dařilo. I kdyby sezonu začal na lavičce, šanci v průběhu určitě dostane.

    Martin Frýdek Martin FrýdekFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Defenzivní záložník: Lukáš Vácha

    Alternativa: Marek Matějovský

    Lukáš Vácha má v tuto chvíli své místo prakticky jisté, po přesunu Marečka do obrany totiž Sparta jiného ryze defenzivního záložníka nemá. V přípravě dostal na tomto postu šanci i Marek Matějovský, ovšem pozice více vpředu mu sedí mnohem lépe.

    Lukáš Vácha Lukáš VáchaFoto Michal Beránek (Sport)

  • Ofenzivní záložník: Bořek Dočkal

    Alternativa: Josef Hušbauer, Herolind Shala

    Zdeněk Ščasný od něj očekává, že bude ofenzivu Sparty táhnout a Dočkal se zodpovědnosti nezříká. Kromě tvorby hry se od ně očekávají také góly ze střední vzdálenosti. Ze středové řady by měl být tím nejofenzivnějším.

    Bořek Dočkal Bořek DočkalFoto Michal Beránek (Sport)

  • Ofenzivní záložník: Marek Matějovský

    Alternativa: Josef Hušbauer, Herolind Shala

    Vedle Dočkala se pravděpodobně postaví Marek Matějovský, z jehož výborných pasů Sparta často těží. Zdeněk Ščasný se totiž netají tím, že chce hrát na rychlé kolmice za obranu soupeře. Místo tak nezbyde na navrátilce Josefa Hušbauera, ještě dál má do základní jedenáctky zimní posila Herolind Shala.

    Marek Matějovský Marek MatějovskýFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Útočník: Ladislav Krejčí

    Alternativa: Kehinde Fatai, Martin Frýdek

    V útočné dvojici Sparty jsou úkoly jasně rozdělené. Jeden z forvardů je důrazný bijec, zakončovatel do vápna. Druhý by měl být rychlonohým hráčem, který bude soupeřovu obranu pravidelně zatěžovat náběhy. Tím bude nejspíš pro první zápas Ladislav Krejčí. Zahrát na tomto postu by mohl i Martin Frýdek. A šanci určitě postupně dostane i novic Kehinde Fatai, kterého ovšem zabrzdilo zranění. V generálce ale do hry už naskočil.

    Ladislav Krejčí Ladislav KrejčíFoto Michal Beránek (Sport)

  • Útočník: Marco Paixao

    Alternativa: Kehinde Fatai

    Portugalský kanonýr si v přípravě vystřílel jistotu základní sestavy. Jeho předností je výborná hra tělem, schopnost podržet míč, výborná technika a samozřejmě zabijácký instikt. Paixao je stejným typem hráče jako kapitán David Lafata. Jenže ten bude kvůli zranění ještě několik týdnů mimo hru. V případě, že by Paixao nemohl nastoupit, by jeho místo nejspíš zaujal Kehinde Fatai, který je ale jiným typem hráče.

    Marco Paixao Marco PaixaoFoto Michal Beránek (Sport)

  • Pravděpodobná sestava Sparty

    Pravděpodobná sestava Sparty pro start sezony Pravděpodobná sestava Sparty pro start sezonyFoto Deník Sport

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud