21. července 2015 • 04:50

ANKETA: Kopic, Paixao, Baroš? Vyberte NEJ posilu v české lize

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Jaká letní posila ve fotbalové Synot lize je nejlepší?Jaká letní posila ve fotbalové Synot lize je nejlepší?FOTO: Koláž iSport.cz

    České kluby v létě nezahálely. Během krátké přestávky Synot ligy pilně pracovaly na vylepšování stávajících kádrů. Velmi aktivní byly i přední celky z minulého ročníku, Plzeň, Sparta, Jablonec a Mladá Boleslav. Kdo přivedl nejlepší hráče? Z deseti jmen vyberte v anketě na konci přehledu fotbalistu, který je podle vás největší posilou v týmech Synot ligy.

  • Jan Kopic (Viktoria Plzeň)

    Plzeň si od příchodu Jana Kopice hodně slibuje. Třiadvacetiletý krajní záložník sezonu začne v základní sestavě. V přípravě měl světlé momenty, ale sám přiznává, že ještě potřebuje čas, aby si na hru plzeňského souboru víc navykl. S přibývajícím počtem zápasů by posila z Jablonce měla být ve hře českého mistra víc a víc přínosnější.

    Jan Kopic (uprostřed) Jan Kopic (uprostřed)Foto Michal Beránek (Sport)

  • Aleš Matějů (Viktoria Plzeň)

    Mladý obránce z Příbrami všechny v Plzni příjemně překvapil. Zatímco Jan Suchan po přestupu do Plzně obratem putoval na hostování do svého mateřského klubu, Matějů zůstal v kádru. Klub je s přístupem mládežnického reprezentanta velmi spokojený, v sezoně by měl dostávat hodně prostoru, především šlapat na paty Františku Rajtoralovi na pravé straně obrany.

    Aleš Matějů Aleš MatějůFoto fcviktoria.cz

  • Martin Frýdek (Sparta)

    Jméno Martina Frýdka mladšího nabírá stále větší zvuk. Po výtečných výkonech na EURO za českou jedmadvacítku po něm z Liberce sáhla mateřská Sparta. Třiadvacetiletý univerzál usilovně bojuje o místo v základní jedenáctce, přípravu zvládl velmi dobře. V generálce s německou Chotěbuzí nechyběl v základní sestavě, od trenéra Ščasného určitě dostane hodně prostoru. 

    Martin Frýdek Martin FrýdekFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Kehinde Fatai (Sparta)

    Nigerijský forvard může být velkým trumfem letenského výběru. V přípravě začal slibným výkonem proti Třinci, kde se zároveň zranil. Někdejší střelec rumunské Astry Giurgiu už se ale dává do kupy, v generálce s Chotěbuzí odehrál druhý poločas. Sezonu nejspíš začne na lavičce, při zranění Davida Lafaty ale šanci určitě dostane.

    Kehinde Fatai Kehinde FataiFoto Michal Beránek (Sport)

  • Marco Paixao (Sparta)

    Podle výkonů v přípravě sparťané našli záskok za zraněného kapitána. Marco Paixao střílel branky jak na běžícím páse, třetiligovou Chotěbuz vyprovodil hattrickem a jednou asistencí. Při Lafatově absenci zaujal třicetiletý útočník, který přišel jako volný hráč z polského Slasku Vratislav, pozici jasné ofenzivní jedničky.  

    Marco Paixao Marco PaixaoFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Stanislav Tecl (Jablonec)

    V Plzni 24letého útočníka během jara odložili na tribunu, Tecl si zahrál maximálně za juniorku. Po rychlonohém střelci okamžitě sáhl Jablonec, kde kvalitního hráče do ofenzivy brali všemi deseti. Tecl se o místo v útoku rve s typově odlišným Tomášem Wágnerem, tohle duo se výborně doplňovalo už během plzeňského účinkování v Lize mistrů. Rychlonohý forvard jde do sezony velmi nažhavený s touhou všem dokázat, že Plzeň udělal chybu, když se ho lehkovážně zbavila. 

    Stanislav Tecl Stanislav TeclFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Tomáš Wágner (Jablonec)

    Další hráč, který putuje na ose mezi Plzní a Jabloncem. Tomáš Wágner z ročního hostování v Boleslavi zamířil posílit ambiciózní projekt Miroslava Pelty. Na hrotu by měl být hlavním tykadlem, které Severočechy potáhne svými góly. Trenér Šilhavý ho hodlá točit především se Stanislavem Teclem, také podle typu soupeře a aktuální formy.

    Tomáš Wágner Tomáš WágnerFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Milan Baroš (Mladá Boleslav)

    Podle jména největší přestup v rámci Synot ligy. V Ostravě se Milan Baroš nedohodl na novém kontraktu, netajil, že ho rozkmotření s Baníkem velmi mrzelo. Za jiný klub v Česku hrát nikdy nechtěl. Nicméně velmi rychle si našel tým, kde začal další fotbalovou kapitolu. Mladé Boleslavi by měl pomoct atakovat nejvyšší příčky a prohánět trojku Plzeň, Spartu a Jablonec. Musí ale být zdravotně stoprocentně v pořádku.

    Milan Baroš Milan BarošFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Jakub Rada (Mladá Boleslav)

    Také tenhle přestup se Mladé Boleslavi povedl. Jakub Rada patřil v minulé sezoně k nejlepším záložníkům v lize, trenér Jarolím o něj moc stál. S pražskými Bohemians se vedení klubu nakonec dohodlo a Rada se s mužstvem mohl naplno vrhnout do letní přípravy. Osmadvacetiletý středopolař bude dokazovat, jestli má na angažmá v předním českém týmu.

    Jakub Rada Jakub RadaFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Ondřej Švejdík (Liberec)

    Ve Spartě se stal odloženým zbožím, často se nedostával ani na lavičku náhradníků. Proto se Ondřej Švejdík v létě rozhodl zamířit za jiným angažmá. V Liberci se pod trenérem Trpišovským vytváří nový tým, zkušený stoper by měl patřit k nejstarším mužům v kádru a hlavním dirigentem celé defenzivy. 

    Ondřej Švejdík Ondřej ŠvejdíkFoto Barbora Reichová Sport

  • Vyberte největší posilu Synot ligy

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud