Jan Podroužek
21. července 2015 • 16:43

Bednář v Příbrami na tři roky! Chceme hlavně bavit fotbalem, slibuje klub

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Definitivně se rozhodl. Ale ne na žádnou chvilku, Roman Bednář se Příbrami upsal na tři roky. „Dotáhnout tenhle přestup považuji za obrovský úspěch,“ raduje se z přesunu sparťanského útočníka k Litavce prezident středočeského klubu Jaroslav Starka. Vedle něj Příbram posílila před novou sezonou i o Jana Rezka, plzeňské Davida Štípka a Matěje Končala, stopera Radka Dosoudila a vytvořila novou brankářskou dvojici Milan Švenger-Aleš Hruška.



Bednář byl Příbrami platný už v jarní části sezony. Ve dvanácti utkání za ní vstřelil šest branek, pomohl výrazně ke konečnému pátému místu v lize. Jenže v klubu byl pouze hostem, proto následovalo stěhování zpátky na Letnou, kde o 32letého fotbalistu ovšem nestáli.

Příbram o Bednáře stála dál, jenže musela zajet do tvrdého přestupu. A při platu hráče, který se podle informací Sportu pohybuje údajně kolem dvou set tisíc korun měsíčně, bylo potřeba hodně handlovat, protože taková částka je pro středočeský klub zcela nereálná.

S Bednářem se nakonec Starka dohodl na tříleté smlouvě. Vedle něj rozšířila Příbram stoperský post o Radka Dosoudila. Místo tahouna poslední sezony Martina Zemana zaujme plzeňský David Štípek a zdvojí ho zkušený Jan Rezek . Z Viktorie přichází hostovat i obránce Matěj Končal. Úplně se změní brankářské obsazení, dvojicí pro novou sezonu se stane Aleš Hruška, pravděpodobná jednička, a Milan Švenger .

„Jsem spokojený, protože se nám mužstvo podařilo vhodně doplnit,“ věří Starka své dobré ruce při letním sestavování týmu. Příbram se ale obecně krotí. Minulé páté místo je pro klub obrovskou výzvou.

„Rádi bychom hlavně bavili fanoušky fotbalem tak, jako v minulé sezoně,“ přeje si především generální ředitel Petr Větrovský.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud