27. července 2015 • 18:08

Luhový o Spartě: Paixao? Chodící útočník si počítá i góly z tréninku

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Remíza v Jihlavě (0:0) znamenala pro fotbalisty Sparty zklamání. A nejen pro ně. "Pro mne to byl jeden velký nepřehledný chaos," hodnotí počínání letenského týmu na svých internetových stránkách expert Milan Luhový. Bývalý reprezentant sepsul především útočníka Marca Paixaa.



Podle výsledků z přípravy i hráčské kvality mělo jít o jasnou záležitost. Před duelem Sparty v Jihlavě se řešilo spíš to, jakým rozdílem letenský soubor zvítězí a kolik na Vysočině nastřílí branek. Jenže výkon Sparty přinesl velké zklamání, naopak Jihlava za snaživý a zodpovědný výkon brala cenný bod za bezbrankovou remízu.

"Sparta svými mediálními výstupy před ligovou premiérou vzbuzovala respekt a sebevědomí. Po zhlédnutí nového herního stylu můžu prohlásit, že v případě, že se nevrátí ke klasickému rozestavení na čtyři obránce, tak dosáhne dalšího cíle a to, že se stane trojkou v českém fotbale," píše v komentáři na svých webových stránkách fotbalový internacionál Milan Luhový.

Podle Luhového nové rozestavení se třemi obránci, které zavedl trenér Ščasný a v přípravě Spartě fungovalo, nepřináší nic dobého. "Vzhledem k tomu, že Sparta nemá vhodné typy hráčů pro tento styl hry, tak po odchodu Kadeřábka nemají nikoho, kdo by splňoval předpoklady, aby nový systém byl funkční a skutečně efektivní," vysvětluje.

A samotný výkon v Jihlavě? "Byl to pro mne jeden velký nepřehledný chaos, který ještě více schaosil samotný trenér Ščasný ve druhém poločase, kdy posunul Frýdka na pravou stranu za slabého a nefunkčního Steinhöfera," tvrdě kritizuje Luhový.

Nelíbil se mu především útočník Marco Paixao, ve Spartě letní náhrada za zraněného kapitána Lafatu . "Pomalost, nulové zapojení do kombinace, zpracování míče velice slabé, v osobních soubojích tahal pokaždé za kratší konec, nulový výběr místa. Zakončení nebylo možné hodnotit, protože se k tomu dostal snad jednou za zápas a nebylo v něm vidět kvalitu střelce," myslí si Luhový.

CELÝ SESTŘIH: Jihlava–Sparta 0:0
Video se připravuje ...

Paixao svůj rekord nikdy nepřekoná, tvrdí Luhový

Paixaovi se zápas opravdu nepodařil dle představ, v Jihlavě se nedostával do nebezpečných situací a neprosadil se. "Statický a chodící střední útočník, který se pohyboval na velice malém prostoru a myslím, že tam není ani kvalita do kombinace na jeden dotyk," přidává někdejší fotbalový reprezentant.

Přitom v přípravě se Paixao jevil velmi dobře, se šesti brankami se stal nejlepším sparťanským střelcem. Třicetiletý forvard před startem ligy navíc sebevědomě tvrdil, že chce překonat svůj rekord 28 vstřelených branek za sezonu.

"Svůj vlastní rekord nikdy nepřekoná, protože v žádné nejvyšší soutěži tolik branek za jednu sezonu nikdy nedal. S fotbalistou, který si započítává do své statistiky i vstřelené branky na trénincích, aby ohromoval čísly své okolí, Sparta žádnou díru do světa neudělá," tvrdí Luhový.

Góly, především v polské lize, ale Paixao opravdu dával. Podle webu specializovaného na statistiky fotbalistů soccerassociation.com střílel Paixao nejvíc ligových branek v sezoně 2013/14 za polskou Wroclaw - 21, k tomu přidal šest v pohárech, tím pádem je na čísle 27.

Jihlava - Sparta: Šance Marka Paixaa
Video se připravuje ...

Sparťané představili nové dresy. Zleva Paixao, Dočkal, Holek a Lafata
Sparťané představili nové dresy. Zleva Paixao, Dočkal, Holek a Lafata

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud