2. srpna 2015 • 04:59

Útok Sparty před CSKA: Lafata je zpět, Paixao zase propadl

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Zatímco útočník David Lafata se proti Baníku vrátil do sestavy Sparty úspěšně, Marco Paixao pokračoval v mizériiZatímco útočník David Lafata se proti Baníku vrátil do sestavy Sparty úspěšně, Marco Paixao pokračoval v mizériiFOTO: Koláž iSport.cz

    Fanoušci Sparty slaví, mají zpět svého kapitána! David Lafata zvládl v ligovém utkání proti Baníku Ostrava (3:1) odehrát celých devadesát minut, navíc vstřelil klíčový vyrovnávací gól. Činil se i jeho kolega Kehinde Fatai, který o poločase vystřídal nevýrazného Marca Paixaa. Ruku k dílu přidal i střídající Franci Litsingi, naopak Ladislav Krejčí šanci nedostal. Kdo z útočníků má do základní sestavy nejblíž?

  • David Lafata

    Proti Baníku: 90 minut, 1 gól

    Velkolepý návrat na trávníky prožil David Lafata. Po zápase s Baníkem sice přiznával, že toho měl plné zuby, ovšem pro Spartu byl klíčovým mužem. V prvním poločase sice neproměnil velkou šanci, ale v 81. minutě parádní gólovou hlavičkou nastartoval obrat svého týmu. Není jisté, zda proti CSKA zvládne celý duel, ovšem v základní sestavě by měl být.

    Sparta - Ostrava: Gól Davida Lafaty na 1:1
    Video se připravuje ...

  • Kehinde Fatai

    Proti Baníku: 45 minut, 1 gól

    Fatai opět dokázal, že je pro soupeře velmi nepříjemným útočníkem. Stejně jako v prvním kole nezačal v základní sestavě, ovšem odehrál celý druhý poločas. A byl vidět. Pomohl k rozhodujícímu gólu Bořka Dočkala, v nastavení pak sám trefil pojistku na 3:1. Navázal tak na dobrý výkon ze hřiště CSKA. V odvetě nejspíš nebude chybět vedle Davida Lafaty.

    Sparta - Ostrava: Gól Kehindeho Fataie na 3:1
    Video se připravuje ...

  • Marco Paixao

    Proti Baníku: 45 minut, 0 gólů

    Stejně jako v Jihlavě nepřesvědčil. Marco Paixao nebyl proti Baníku vůbec vidět, při pokusech o náběhy ho limituje nedostatečná rychlost. I proto ho už o poločase trenér Ščasný nahradil mnohem pohyblivějším Fataiem. V tuto chvíli má do základní sestavy poměrně daleko, proti CSKA bude na svou šanci čekat na lavičce.

    CELÝ SESTŘIH: Sparta - Ostrava 3:1
    Video se připravuje ...

  • Franci Litsingi

    Proti Baníku: 21 minut, 1 asistence

    Už když přicházel do Sparty, kouč Ščasný tvrdil, že s ním počítá spíše jako se žolíkem. A tuto roli zatím Litsingi plní. Stejně jako v Jihlavě naskočil do utkání proti Baníku v jeho průběhu, svému týmu ovšem tentokrát pomohl. Před rozhodujícím gólem přistrčil chytře míč Dočkalovi, který propálil brankáře Pavlenku. Jeho role náhradníka se ale hned tak nezmění.

    Sparta - Ostrava: Gól Bořka Dočkala na 2:1
    Video se připravuje ...

  • Ladislav Krejčí

    Proti Baníku: nenastoupil

    Na půdě CSKA vstřelil veledůležitý gól na 2:2, proti Baníku odpočíval na lavičce. Jenže právě to ho možná bude stát místo. David Lafata i Kehinde Fatai totiž předvedli, že k sobě dobře pasují. Pokud budou mít oba dostatek sil, mohli by nastoupit spolu. A je velkou otázkou, zda by Zdeněk Ščasný v klíčovém utkání risknul postavit Krejčího na levý kraj, kde musí hráč v systému 3-5-2 hodně bránit. Spíše ne.

    Útočník Sparty Ladislav Krejčí se dokázal proti CSKA prosadit Útočník Sparty Ladislav Krejčí se dokázal proti CSKA prosaditFoto EPA

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud