2. srpna 2015 • 18:50

CELÝ SESTŘIH: Přestřelka na Slavii! Domácí remizovali 2:2 s Libercem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Fotbalisté Liberce, které ve čtvrtek čeká odveta 3. předkola Evropské ligy s Kirjatem Šmona, remizovali ve druhém kole první ligy na Slavii 2:2. Severočeši dnes v Edenu vedli po brance Marka Bakoše, domácí ještě v první půli zásluhou Milana Škody a Jana Mikuly skóre otočili, ale za hosty po přestávce vyrovnal Josef Šural.



Slavia nastoupila bez stopera Latky, který měl menší zdravotní potíže, zatímco Liberec oproti čtvrtečnímu zápasu Evropské ligy s Kirjatem Šmona udělal pět změn v sestavě. Přesto už po 65 vteřinách šli Severočeši do vedení. Po Folprechtově přímém kopu se o to postaral Bakoš a trefil se tak i ve druhém ligovém kole."Myslím, že nám to paradoxně ublížilo, protože jsme začali hrát pasivně a Slavia nás dostala pod tlak," řekl trenér Liberce Jindřich Trpišovský.

"O výsledku rozhodla naše nezodpovědnost před brankou. Ale s bodem jsem spokojen, měli jsme tam skvělé pasáže, které mě utvrzují v tom, že máme na to, abychom hráli kombinačně celých 90 minut. Jen musím do hráčů dostat potřebné sebevědomí," dodal kouč Slavie Dušan Uhrin mladší.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Liberec 2:2
Video se připravuje ...

Vedení hostům dlouho nevydrželo. V 10. minutě po rohu vyrovnal nejlepší střelec Slavie v minulé sezoně Škoda a připsal si šestou branku v posledních třech zápasech proti Liberci. "Asi to bude můj oblíbený soupeř. Člověk si to i říká před zápasem, že když to tam padlo v předchozích utkáních, tak by to mohlo zase vyjít," uvedl Škoda. Na jeho branku o tři minuty později navíc navázal Mikula a první ligovým gólem v kariéře poslal domácí do vedení.

Liberec do druhé půle místo Kerbra poslal Josefa Šurala a střídaní se hostům vyplatilo už po deseti minutách. Nový muž na hřišti se po centru Coufala dostal ke střele a vyrovnal. Vzápětí mohl ranou z vápna přidat třetí gól hostů Folprecht, ale stejně jako v další jasné šanci v 70. minutě neuspěl.

"Po prvním poločase jsem byl na hráče naštvaný, ale o přestávce jsme si to vyříkali. Slavie mi ale nejspíš pošle fakturu, protože jsem asi něco rozbil," uvedl Trpišovský. "Ale pomohlo nám to, stejně jako příchod Šurala. A nechci, aby to vyznělo neskromně, tak jsme měli vyhrát. Měli jsme dost šancí a soupeře podržel Berkovec," přidal.

Liberec tak navázal na výhru z prvního kola nad Mladou Boleslaví a naladil se na odvetu předkola Evropské ligy, ve které bude v Izraeli hájit výhru 2:1 z prvního zápasu. Naopak Slavia ani proti druhému českému zástupci v pohárech neuspěla, když na úvod ligy prohrála s mistrovskou Plzní.

Slavia Praha - Slovan Liberec 2:2 (2:1)

Branky: 10. Škoda, 13. Mikula - 2. Bakoš, 55. Josef Šural. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Hock. ŽK: Deli, Černý - Coufal. Diváci: 6739.

Slavia: Berkovec - Švec, Deli, Bílek, T. Jablonský - Mikula, R. Hrubý (89. M. Červenka), Piták (56. Černý), Souček, Zmrhal (81. Voltr) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.
Liberec: T. Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Fleišman - Delarge, Pavelka (79. Sackey), Shala, Folprecht, Kerbr (46. Josef Šural) - Bakoš (62. Rabušic). Trenér: Trpišovský.

Slavia - Liberec: Šance Zdeňka Folprechta
Video se připravuje ...

Slavia - Liberec: Gól Josefa Šurala na 2:2
Video se připravuje ...

Slavia - Liberec: Šance Marka Bakoše
Video se připravuje ...

Slavia - Liberec: Nebezpečná střela Herolinda Shaly
Video se připravuje ...

Slavia - Liberec: Tyč Milana Škody v ofsajdu
Video se připravuje ...

Slavia - Liberec: Gól Jana Mikuly na 2:1
Video se připravuje ...

Slavia - Liberec: Gól Milana Škody na 1:1
Video se připravuje ...

Slavia - Liberec: Gól Marka Bakoše na 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud