Jan Podroužek
9. srpna 2015 • 13:15

Napraví Sparta zaváhání v Evropě? Předchozí kocoviny vždy zvládla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMÝ PŘENOS OD 19:15 | Rány po ruské sekeře se ještě nezatáhly. A jestli se bolavá Sparta nesebere, ještě jí do nich Zlín nasype vagon soli. Po vyřazení ze 3. předkola Ligy mistrů s moskevským CSKA mají Letenští povinnost napravit to v lize. Probudit se z „opilé noci“. A nedávná historie říká, že sparťané žádnými kocovinami netrpí… 



Takhle se to vůbec nečekalo. Sparta doma proti Zlínu. Proti po 2. kole prvnímu… Žádný úlet, „ševci“ mají po dvou kolech všech šest bodů, ještě neinkasovali a na Letnou jedou pro další překvapení. Ale to by pro domácí byla šílená rána.

Výběr Zdeňka Ščasného se totiž zrovna sbírá z těžkého vyřazení z předkola Ligy mistrů. Dělal si čáku na postup, rozehrané to měl výborně. Přesto teď do ligového střetnutí vstupuje jako zhrzený tým, který si chce vylepšit náladu.

„Zklamání z vyřazení s CSKA v nás je, ale už od druhého dne se koncentrujeme na Zlín,“ přísahá asistent Zdeněk Svoboda.

Za pravdu mu dává nedávná historie. Sparta si po evropském kolapsu umí v domácí soutěži svlažit žáhu. Na podzim 2013 i o rok později, v obou případech to zvládla. A neměla to přitom vždycky úplně lehké.

Jak Zlín obral Spartu. A Uličný nemusel rozkopnout dveře
Video se připravuje ...

Když ji na konci července 2013 z Evropy definitivně vyšoupl švédský BK Häcken, přijel tři dny nato na Letnou Jablonec. A i když hosté těsně před pauzou dokázali vyrovnat, urvala Sparta tři body za těsnou výhru 2:1.

O rok později český klub zase shořel na Švédech, tentokrát na Malmö ve třetím předkole Ligy mistrů. Tři dny poté ale Vítězslav Lavička a spol. vydolovali v Příbrami sice kostrbaté, ale cenné vítězství 1:0.

Statistiku do třetice může Sparta podpořit dnes. A bude to test, jak zadupat rozdováděného nováčka, který těží z absolutní euforie. Zlín stojí po dvou kolech na vršku tabulky. Zároveň jako jediný tým ještě neinkasoval. „Dostali se tam díky poctivým výkonům a fotbalu, který hrají. Důsledně se na ně připravujeme,“ slibuje Svoboda.

Sparta bude muset určitě znovu dobývat. Jako v Jihlavě. Jako doma s Baníkem. Čísla a výkony zatím ukazují, že v téhle disciplíně se docela trápí. Třeba na Vysočině Ščasného mužstvo vyhrálo v pokutovém území soupeře jen 22 procent soubojů, i Jihlava jich měla na druhé straně hřiště víc.

Pomoct ale v neděli může absence brankáře Tomáše Holého, který z Letné hostuje a za „ševce“ kvůli dohodě klubů nemůže nastoupit. Přitom patří k oporám hostů…

Dočkal: Ptal jsem se rozhodčí, jestli je spokojený. Řekl, že ano
Video se připravuje ...

Ščasný po prohře s CSKA: Rozhodčí hrubě ovlivnil utkání
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Ostrava 3:1. Trápení utnul kapitán Lafata
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud