Jan Vacek
11. srpna 2015 • 17:55

Nejistý Kozáčik má v Plzni důvěru. Koubek rošádu před EL nechystá

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to pouze bídná koncovka, která stojí za kostrbatým vstupem Plzně do sezony. Mistr se totiž nemůže příliš spolehnout ani na brankářskou jedničku Matúše Kozáčika. Slovenský reprezentant působí na prahu nového ročníku nejistě, po několika inkasovaných gólech rozhodně nemůže mít čisté svědomí. O svou pozici se ale bát nemusí.



Do formy z minulé sezony má zatím Matúš Kozáčik proklatě daleko. Není tím mužem, který by Viktorii podržel ve chvíli, kdy je jí nejhůř. Naopak. V úvodu sezony z něj čiší nejistota, výsledkem je několik lacino inkasovaných gólů. „Výměna na brankářském postu? V tuto chvíli takto nechci přemýšlet,“ prohlásil po nedělní remíze se Slováckem trenér Miroslav Koubek.

Všechno začalo v úvodním duelu třetího předkola Ligy mistrů na hřišti Maccabi Tel Aviv, kde Viktoria držela vedení 2:0, v závěru však zbytečně inkasovala. Trefil se střídající Itzhaki poté, co Kozáčik nejprve vyběhl z branky, ale pak svůj pohyb zastavil a dopřál tak zakončujícímu hráči dostatek prostoru.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Slovácko 2:2. Viktoria znovu ztratila
Video se připravuje ...

Mnohem výraznější zaváhání ovšem přišlo o pár dní později v zápase na Dukle. Ten rozhodl jediný gól, na kterém nese slovenský gólman hlavní vinu. Slabou střelu Lukáše Štetiny totiž pouze vyrazil na nohu osamoceného Tomáše Bergera, jenž pohodlně zakončoval do odkryté branky. Minela jako hrom! A Západočechy stála cenné body.

Plzeň - Slovácko: Gól Vlastimila Daníčka na 1:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Slovácko: Gól Libora Doška na 1:1
Video se připravuje ...

Navíc si nelze nevšimnout faktu, že Kozáčik zatím nedokáže chytit nic navíc. Slovácko na něj ve třetím kole Synot ligy vyslalo dvě střely, obě skončily gólem. Ani tady navíc nemůže mít zkušený muž s rukavicemi úplně čisté svědomí.

„Soupeři mají proti nám minimum šancí. Brankáři se lépe chytá, když je v permanenci, jako nyní Milanu Hečovi, který se postupně dostal do euforie. Gólmani u silných mužstev to nemají jednoduché, protože soupeř má jen málo šancí,“ postavil se za svou jedničku Koubek.

Na příležitost sice čeká výborně připravený náhradník Petr Bolek, podle informací Sportu však kouč Viktorie nechce riskovat, že by Kozáčik před klíčovým dvojzápasem v play off Evropské ligy proti Vojvodině vypadl z herního rytmu. Rošáda v plzeňském brankovišti tak prozatím není na pořadu dne.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud