13. srpna 2015 • 17:04

Fotbal trestá extrémistická chorea: Plzeň a Jablonec platí 100 tisíc

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podobné projevy už neprojdou bez povšimnutí. Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR udělila pokutu 100 tisíc korun Viktorii Plzeň a Jablonci za extremisticky laděné choreo od části fanoušků. Západočeští příznivci se podle komise provinili v úvodním ligovém kole nové sezony se Slavií, jablonečtí diváci pak v duelu 2. kola proti Bohemians 1905.



Jablonečtí fanoušci během utkání s Bohemians vytáhli transparent, na němž ženská postava s nápisem "Evropa" kopancem vyhání vepře s turbanem na hlavě a koránem. Událostí se zabývá policie. (PODÍVEJTE SE ZDE>>>)

Také plzeňští příznivci se prezentovali choreem, které bylo protiislámsky zaměřené. Během utkání se Slavií vyvěsili plakát a na něm byl vyobrazen Viking, který stojí se sekerou nad muslimem. Vše doplňoval nápis "Evropo, probuď se".

Jablonečtí fanoušci se proti interpretaci svého chorea ohradili. "Pokud policie shledá tuto naší karikaturu závadnou tímto způsobem, jsme připraveni podat trestní oznámení na všechny, kteří schvalovali mnohem více urážlivé karikatury pod heslem Je suis Charlie," odkázali na stránkách supporters.cz na případ francouzského satirického týdeníku Charlie Hebdo, který proslul zveřejňováním karikatur islámských symbolů. V lednu se stala jeho pařížská redakce terčem útoku teroristů, kteří zastřelili celkem 12 lidí.

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Slavia 2:1
Video se připravuje ...

SLOW MOTION: Vychutnejte si výhru Plzně nad Slavií přímo ze hřiště
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Bohemians 1905 2:2. Klokani pokazili oslavy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud