14. srpna 2015 • 12:20

Nová posila Slavie Štohanzl. Jsem sparťan, hlásil před lety

Autor: pro
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia v pátek dopoledne dotáhla příchod první výrazné posily. Jan Štohanzl by tak měl v Edenu vyběhnout už v neděli proti Jihlavě. Zkušený záložník tak nedodržel svoje slovo z roku 2010, kdy jako hráč Bohemians 1905 prohlásil, že je sparťan a do Slavie by se mu vůbec nechtělo.



Rozhovor vznikl v dubnu 2010. Tehdy odehrál Štohanzl svoji nejlepší sezonu v kariéře, kterou ozdobil pěti vstřelenými brankami. Naopak "Sešívaní" zažili svoji první sezonu hrůzy. Štohanzl tehdy poskytl interwiev pro magazín Hattrick. Na otázku, zda by šel do Slavie, odpověděl nejprve vyhýbavě. "Asi bych to zvažoval, ale na Bohemce se mi líbí, takže bych nerad měnil prostředí," začal svoje povídání.

Později odkryl své tajemství. "Já jsem odmalička sparťan. Navíc vidím, jaká je ve Slavii situace. Chodím na její domácí zápasy, vím, jak hrajou a jaké mají problémy," pokračoval Štohanzl.

"Slavii bych dokázal říct ne. Sparta? To by se asi neodmítalo,"zakončil svoje povídání šikovný středopolař. Možná teď Štohanzl lituje, že tato slova kdysi řekl. Nyní se mu totiž vracejí jako bumerang. Fanoušci vyznávající červenobílé barvy nezapomínají a nyní mu jeho výroky připomínají. Na sociálních sítích a klubovém webu se to hemží zlostnými příspěvky.

Štohanzl se těší na fanoušky Slavie

Je možné, že když opravdu v neděli vyběhne proti Jihlavě, od Tribuny Sever ho nečeká vřelé přijetí.

"Dlouhodobě o mě měli zájem, i proto jsem šel do Slavie. Fotbalové prostředí a skvělá atmosféra při zápasech je také jeden z důvodů, proč jsem si vybral právě Slavii, které bych chtěl co nejvíce pomoci," představil se v pátek fanouškům.

Třicetiletý levonohý fotbalista měl více nabídek. "Pochází z Vysočiny, proto jsme se domnívali, že více uspějí moravské kluby, ale on se nechtěl stěhovat a dal přednost Praze," odkrývá zákulisní jednání boss mladoboleslavského klubu Josef Dufek.

Na Štohanzla se vyptávalo také Slovácko, Zlín či právě Bohemians. "K oficiálnímu jednání však nedošlo," říká Dufek. Hostování ve Slavii do konce sezony bylo zpečetěno v pátek dopoledne, teď už bude jen záležet na trenéru Dušanu Uhrinovi mladším, zda ho v neděli vypustí do arény. 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud