Karel Häring
14. srpna 2015 • 14:42

Procházkův odchod z Plzně? Nehrál kvůli zranění, tvrdí Koubek

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kádr Viktorie Plzeň by už brzy mohl přijít o jednu z předních postav. Pokud se najde zájemce, tak Václav Procházka zřejmě ještě do konce přestupového okna odejde. Podle informací iSport.cz jej klub zařadil na transfer listinu, což má být reakce na nepovedený vstup do sezony a hrubky v odvetě 3. předkola Ligy mistrů, které se podílely na vyřazení Viktorie. Trenér Miroslav Koubek ale odchod jedné z opor přímo nepotvrdil.



Jednatřicetiletému reprezentačnímu stoperovi se zatím v tomto ročníku příliš nedaří. Ačkoliv dvěma přihrávkami výrazně přispěl k výhře Plzně na půdě Maccabi, částečně se přimotal k jediné inkasované brance v úvodním duelu a výrazně chyboval v odvetě, především u rozhodující druhé branky.

Kouč Miroslav Koubek se netajil zklamání, že právě zkušeni hráči jako Procházka či David Limberský nepodrželi mužstvo v klíčových chvílích. A podle informací iSport.cz je s trenérem zajedno i vedení klubu, proto začalo uvažovat o jeho prodeji. Dvojnásobného mistra ligy si cení na částku okolo 16 milionů korun. Žádná konkrétní nabídka však prý momentálně neleží na stole.

Ačkoliv patří Procházka od svého návratu do Plzně v lednu 2012 k oporám, případný prodej by částečně umazal finanční ztrátu způsobenou vyřazením ve 3. předkole Ligy mistrů, zároveň by přispěl k okysličení kádru. Viktoria už v zimě angažovala talentovaného Jana Baránka, jenž zatím většinou vysedává na lavičce.

Trenér Plzně Mirioslav Koubek se k Procházkovi vyjádřil po zápase v Teplicích (2:2). „Není vyřazen z kádru, ve čtvrtek se zranil. Nechtěli jsme riskovat, proto do Teplic nejel,“ řekl.

Na otázku, jestli je možné, že jedna z opor může ještě do konce přestupového období odejít, odpověděl. „Na každého našeho hráče je poptávka. To je standard, že se na hráče různé kluby ptají, navíc teď, když vrcholí přestupové období. Neřešíme to, ale vím, že poptávky jsou,“ prohlásil.

Dukla - Plzeň: Faul Václava Procházky na Jeana-Davida Beauguela
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud