15. srpna 2015 • 04:58

Výměna stoperů? Procházku chce Plzeň prodat, Baránek se ukázal

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V základní sestavě Plzně v utkání 4. kola Synot ligy na hřišti Teplic (2:2) chyběl Václav Procházka. Den před utkáním se lehce zranil a kouč nechtěl riskovat větší komplikace. Ovšem složení obrany Viktorie bez zkušeného stopera by mohlo být trvalé. Podle informací Deníku Sport uvažuje vedení klubu o jeho prodeji. V Teplicích místo něj nastoupil Procházkův možný nástupce Jan Baránek a uvedl se gólem.



Klub zařadil Procházku na transfer listinu, což má být reakce na nepovedený vstup do sezony, jež vyvrcholil hrubkami v odvetě 3. předkola Ligy mistrů, které se podílely na vyřazení Viktorie, ačkoliv si z prvního utkání přivezla náskok 2:1.

Jednatřicetiletému reprezentačnímu stoperovi se zatím v tomto ročníku příliš nedaří. Sice dvěma přihrávkami výrazně přispěl k výhře Plzně na půdě Maccabi, jenže doposud nepodával přesvědčivé výkony. Na Dukle mu rozhodčí odpustil penaltu po strčení do soupeře. A především, výrazně chyboval v odvetě s Maccabi, hlavně u rozhodující druhé branky.

CELÝ SESTŘIH: Teplice -Plzeň 2:2
Video se připravuje ...

Kouč Miroslav Koubek se netajil zklamání, že právě zkušeni hráči jako Procházka či David Limberský nepodrželi mužstvo v klíčových chvílích. A podle zdrojů Sportu je s trenérem zajedno i vedení klubu, proto začalo uvažovat o jeho prodeji. Dvojnásobného mistra ligy si cení na částku okolo 16 milionů korun a čeká se na konkrétní nabídku.

Trenér Plzně nechtěl na téma současné situace reprezentačního obránce příliš hovořit. „Není vyřazen z kádru, ve čtvrtek se zranil. Nechtěli jsme riskovat, proto do Teplic nejel.“ Na otázku, jestli je možné, že jedna z opor může ještě do konce přestupového období odejít, odpověděl. „Na každého našeho hráče je poptávka. To je standard, že se na hráče různé kluby ptají, navíc teď, když vrcholí přestupové období. Neřešíme to, ale vím, že poptávky jsou,“ prohlásil.

Šance pro Baránka

Proč tedy vedení Viktorie o prodeji uvažuje, ačkoliv Procházka od svého návratu do Plzně v lednu 2012 patří k oporám? Jednak by případný prodej částečně umazal finanční ztrátu způsobenou vyřazením ve 3. předkole Ligy mistrů, zároveň by přispěl k okysličení kádru. Viktoria už v zimě angažovala talentovaného Jana Baránka, jenž zatím většinou vysedával na lavičce.

Baránek dostal šanci právě v Teplicích a nevedl si vůbec špatně. Přesnou hlavičkou dokonce otevřel skóre zápasu. Na druhou stranu se mu ve spolupráci s ostřílenými zadáky nepodařilo defenzivu Plzně vylepšit, mistr opět dostal dva góly.

Konec Procházky by každopádně dal signál také dalším zkušeným hráčům, kteří momentálně netáhnout mužstvo tak, jak si jejich šéfové představují. Na tom, jestli zůstane, či odejde, bude záležet i to, jak Viktoria zvládne play off Evropské ligy.

Teplice - Plzeň: Gól Jana Baránka na 0:1
Video se připravuje ...

Teplice - Plzeň: První penalta proti Viktorii po 73 utkáních. Fillo snížil na 1:2
Video se připravuje ...

Teplice - Plzeň: Gól Lüftnera na 2:2. Málem se trefil brankář Grigar
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud