16. srpna 2015 • 18:22

KONEC! Plzeň se zbavila kouče Koubka, povede ji Krejčí a Horváth

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Plzeň mění po neúspěších v Lize mistrů i Synot lize trenéry. V klubu končí Miroslav Koubek, kterého nahradí Karel Krejčí, asistent Pavla Vrby u reprezentace. Na lavičce Viktorie ho doplní i Pavel Horváth, jenž teprve nedávno rozjel trenérskou kariéru v třetiligových Domažlicích.



"Miroslav Koubek skončil po vzájemné dohodě s vedením klubu. Za jeho práci je mu nutno poděkovat, ve všech momentech svého angažmá se prezentoval jako absolutní profesionál a fotbalový odborník," uvedl generální manažer Plzně Adolf Šádek na klubovém webu.

"Výsledky týmu však v posledním období nenaplňovaly očekávání a ambice klubu, před rozhodujícími zápasy v rámci evropských soutěží potřebuje tým nový impuls," dodal. S Koubkem končí i asistent Jiří Skála a trenér brankářů Petr Kostelník.

Do Plzně, kde byl u většiny úspěchů jako asistent Pavla Vrby , se tak vrací Karel Krejčí. Ten zároveň zůstává v pozici asistenta u reprezentace, kam přešel právě se současným koučem nároďáku.

K ruce Krejčímu bude duo asistentů Pavel Horváth a Zdeněk Bečka, které doplní jako trenér brankářů Martin Ticháček, jenž měl dosud na starosti gólmany v mládežnických kategoriích.

"Karel Krejčí je erudovaný odborník, který během působení ve Viktorii i v národním týmu prokazuje svůj obrovský přehled i znalost moderního fotbalu. Jsme rádi, že nad naší nabídkou neváhal," těší Šádka, který zároveň poděkoval vedení FAČR, že Viktorii vyšla vstříc.

Vše bylo obráceně, než jsme chtěli, řekl Koubek po konci Plzně v LM
Video se připravuje ...

"Důležitou roli v našem rozhodování hrál fakt, že Karel Krejčí i Pavel Horváth jsou s plzeňským prostředím detailně obeznámeni a není třeba časový prostor na jakoukoliv aklimatizaci. Oba se mohou od prvních minut soustředit jen a pouze na práci s týmem a detailní přípravu na sportovní výzvy v rámci Evropské ligy i nejvyšší domácí soutěže," vyzdvihl Šádek.

Karel Krejčí s Pavlem Vrbou na herním soustředění Viktorie Plzeň na KypruFoto Jaroslav Legner Sport

"Měl jsem možnost vidět všechny soutěžní zápasy Viktorie v dosavadním ročníku. Tým má velkou kvalitu, Miroslav Koubek odvedl kus poctivé práce, nicméně výsledkově se nedaří dle představ. Čeká nás obrovské množství práce směrem k přípravě týmu na play off Evropské ligy. Jsem ale přesvědčen, že ve spolupráci s realizačním týmem, vedením a především samotnými hráči to zvládneme," prohlásil Krejčí.

Koubek: Rozhodnutí Viktorie respektuji

"Jsem profesionál a toto rozhodnutí vedení Viktorie respektuji. Odcházím se vztyčenou hlavou, neboť poslední dny přinesly krizi pouze výsledkovou, nikoliv herní," uvedl sám Koubek.

"Jsem přesvědčený o tom, že tým je herně i kondičně dobře připravený a brzy opět najede na vítěznou vlnu. Moje angažmá bylo ukončeno korektně, se zástupci vedení jsem si podal ruku a Viktorii samozřejmě přeju jen to nejlepší," dodal.

Horváth se na návrat do Plzně těší, jen lituje, že musí tak rychle opustit Domažlice. "Práce v Domažlicích mě naplňovala a neodchází se mi lehce, ale neuvažoval jsem, že bych nabídku odmítl. S Karlem Krejčím jsme si již stačili promluvit o rozdělení kompetencí a úkolech, které před každým členem trenérského týmu stojí. Chceme pomoci Viktorii, ke které nás všechny pojí výjimečný a dlouhodobý vztah,"

Lavička Plzně v čele s trenérem Koubkem v šoku. Domácí se do ligy mistrů nepodívají.
Lavička Plzně v čele s trenérem Koubkem v šoku. Domácí se do ligy mistrů nepodívají.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud