16. srpna 2015 • 20:22

Škoda jako nový kapitán zářil: Cítím úlevu, páska mi pomohla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník pražské Slavie Milan Škoda dvěma góly přispěl k jasné výhře 4:0 nad Jihlavou. Devětadvacetiletý fotbalista věří, že k prvnímu vítězství v sezoně i vlastním trefám mu pomohla také kapitánská páska, kterou od začátku navlékl v soutěžním utkání Slavie poprvé.



"Měl jsem ji poprvé v mistrovském zápase. Je to taková větší zodpovědnost za tým, ale mě to spíš pomohlo. Věřím, že to tak bylo," řekl Škoda po utkání čtvrtého ligového kola novinářům.

Nepočítá však s tím, že mu páska zůstane natrvalo, protože proti Jihlavě jen zaskakoval za zraněného kapitána Martina Latku a jeho prvního zástupce Karla Pitáka, jenž zůstal na lavičce. "Když budou příště připraveni, asi kapitánem nebudu," uznal Škoda.

V Edenu se poprvé prosadil v osmé minutě hlavou po rohu, v 65. minutě pak povedenou střelou uzavřel skóre. "Já jsem dostal dobře sklepnutý balon od Míni (Milana) Černého, vystřelil jsem levačkou a spadlo to tam," popsal svůj druhý zásah autor čtyř ligových gólů v sezoně.

Slavia - Jihlava: Gól Milana Škody na 1:0
Video se připravuje ...

Slavia - Jihlava: Parádní gól Milana Škody na 4:0
Video se připravuje ...

Slávisté hned tři branky dali Vysočině ze standardních situací, úvodní dvě z rohů a třetí po přímém kopu. "Standardky jsme trénovali jako před každým zápasem, ale teď jsme to výborně kopali a naštěstí nám to tam padlo," těšilo Škodu.

Přiznal, že Pražanům, kteří měli po předchozích třech kolech jediný bod, se po premiérovém triumfu v ročníku bude lépe dýchat. "Trošku úlevu určitě pociťujeme, protože jsme potřebovali vyhrát. Doma jsme ztratili v těžkém zápase bod s Libercem, pak se nám vůbec nepovedl zápas v Brně, takže jsme tohle potřebovali," konstatoval bývalý hráč Bohemians 1905.

Slavia proti Jihlavě ukončila šňůru pěti ligových porážek a porazila ji poprvé od května 2006. "Věděli jsme, že nějaká série je, ale vždycky jdete do zápasu, že chcete vyhrát. Chtěli jsme to zlomit a podařilo se to," dodal Škoda.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Jihlava 4:0. Škoda řídil debakl
Video se připravuje ...

Peter Šulek v souboji s Radkem Voltrem
Peter Šulek v souboji s Radkem Voltrem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud