17. srpna 2015 • 13:48

Nový trenér Plzně Krejčí: Viktoria musí zase útočit, psal před týdnem

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vystřídal Miroslava Koubka na lavičce Viktorie Plzeň. Většina fotbalové veřejnosti ale zná Karla Krejčího jako Vrbova asistenta. Nový kouč Západočechů je skutečně svým myšlením současnému trenérovi reprezentace hodně podobný. V Plzni bude chtít razit ofenzivní fotbal.



Karel Krejčí jako Vrbův asistent u reprezentace stíhal přispívat týdenním zápisníkem na stránky czech4sport.cz. Před necelým týdnem psal právě o Plzni. To když favorit překvapivě nezvládl boj o play off Ligy mistrů a padl doma s Maccabi Tel Aviv.

„Sám z vlastní zkušenosti vím, že je těžké radit a po zápase se to ani moc nehodí. Přišlo mi, že Viktorka hrála příliš na jistotu, moc se dopředu netlačila,“ všiml si Krejčí. „Přitom je dlouhodobě nastavena na útočný fotbal. Pokud chce být v budoucnu úspěšná, musí se k němu vrátit,“ dodal.

„Všiml jsem si, že podpora krajních obránců do ofenzivy byla proti Maccabi minimální. I když mi to nepřísluší hodnotit, tak se mi zdá, že Plzeň od toho trošku upustila. V minulosti jsme hráli vysoko a právě z těchto pozic těžili,“ rozebíral Krejčí plzeňskou hru pro deník Sport. Nyní ji bude mít na starosti, vylepšení jsou na něm a asistentovi Horváthovi .

Kdo je nový trenér Viktorie Plzeň?

Jméno Karel Krejčí
Věk 47 let
Hráčská kariéra Jindřichův Hradec (1987-88)
Písek (1988-89)
Plzeň (1989-93)
Zlín (1993-95)
Dukla (1995-98)
České Budějovice (1998-2000)
Trenérská kariéra Příbram (1997-98)
České Budějovice (1998-2000)
Příbram (2000-2007)
Plzeň (2008-2013)
Reprezentační asistent od ledna 2014

Z Krejčího textu jsou jeho myšlenky jasně patrné. Pokusí se Plzeň „vrátit“ do časů Pavla Vrby . Ostatně právě s tímto trenérem toho prožil skutečně mnoho. Údajně odmítl i mnoho nabídek vést prvoligový klub jako hlavní trenér, protože se chtěl od Vrby učit.

Nyní už nastal Krejčího čas. Bývalý fotbalista, který musel kariéru ukončit ve třiceti letech kvůli pochroumanému kolenu, již vedl v Plzni trénink. Na první velký úkol nebude dlouho čekat, už ve čtvrtek se Viktoria utká v boji o Evropskou ligu s Vojvodinou. Na nic jiného než postup nemyslí.

„Přestože příprava na utkání s Vojvodinou nebude probíhat ve standardním režimu, jsem přesvědčen, že ve spolupráci s realizačním týmem, vedením a především samotnými hráči to zvládneme,“ tvrdil Krejčí bezprostředně po svém jmenování. Dokáže převést své ofenzivní myšlenky i na hřiště?

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud