Jakub Konečný
24. srpna 2015 • 23:40

HOTOVO! Bývalá hvězda Plzně Petr Jiráček už patří Spartě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Synot liga hlásí třaskavý přestup bývalé hvězdy Plzně k úhlavnímu rivalovi. Devětadvacetiletý záložník Petr Jiráček uzavřel nepovedenou bundesligovou anabázi a z Hamburku přichází do Sparty, kde podepíše čtyřletou smlouvu.



Odříkaného chleba největší krajíc. Když dal Hamburk před dvěma týdny Petru Jiráčkovi svolení k odchodu, jeho agent Dalibor Lacina prohlásil: „Buď zůstane v Hamburku, nebo odejde do zahraničí, eventuálně jinam v Německu. Ale určitě se před koncem stávající smlouvy do Čech vracet nebude.“ Dnes však Jiráček absolvuje na Letné zdravotní prohlídku a potom podepíše s největším českým klubem čtyřletý kontrakt.

Sparta situaci kolem Jiráčka dlouhodobě monitorovala a přitlačila na pilu poté, co si minulý čtvrtek defenzivní záložník Lukáš Vácha v utkání Evropské ligy s Thunem (3:1) poranil koleno a musel v sobotu absolvovat operaci, po níž si už na podzim nezahraje.

Jiráček měl v HSV smlouvu až do příštího léta, která mu garantovala roční příjem 33 milionů korun. Podle deníku Bild mu německý klub vyplatí odstupné ve výši 150 tisíc eur, tedy něco přes čtyři miliony korun.

Hráč, který by si chtěl vybojovat zpět místo v národním týmu, se k novému týmu připojí v úterý, kdy by měl absolvovat první trénink. Ve čtvrteční odvetě play off Evropské ligy v Thunu však ještě nastoupit nemůže, neboť není uveden na soupisce.

Kromě jeho výkonnosti a formy bude otázkou také způsob, jakým Jiráčka přijmou sparťanští fanoušci letenského klubu. Zejména těm radikálním se plzeňská minulost hráče příliš nezamlouvá.

Další posilou Sparty by pak mohl být ostravský stoper Michal Frydrych. „Máme o něj zájem a jednáme,“ přiznal kouč Zdeněk Ščasný.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud