29. srpna 2015 • 04:58

Kovařík: Damková je oběť, Berbr si klidně najde někoho jiného

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý ligový sudí Libor Kovařík v boji proti Romanu Berbrovi nepolevuje. Svá prohlášení  zopakoval i v pořadu České televize "Události, Komentáře". "Dagmar Damková je jen oběť, pan Berbr si klidně najde někoho jiného," říkal zkušený arbitr.



Do studia České televize byli pozváni i Roman Berbr, předseda FAČR Miroslav Pelta a  Dagmar Damková. Ani jeden se však debaty nezúčastnil.

"To, co se děje v českém fotbale posledních patnáct let, je neúnosné. Zvlášť v posledních dvou letech je situace katastrofální. Už to nešlo dál snášet," zdůvodňuje důvody konce své kariéry devětatřicetiletý rozhodčí.

„Atmosféra mezi sudími je šílená. Fízlování, špehování, udávání, to jsou způsoby chování, které se zde vyskytují. To ponižování se ale věčně nedá trpět. Vydržíte to rok, rok a půl, ale pak už to nejde,“ pokračuje Kovařík.

Libor Kovařík ve studiu České televizeFoto Repro ČT 24
"Dagmar Damková je přitom jen oběť. Ano, je pod tím jako šéfka Komise rozhodčích také podepsaná, ale Berbr by ji klidně nahradil někým jiným. Ona to sice oficiálně vede, ale ve skutečnosti všechny řídí Berbr."

"A že někteří mí bývalí kolegové říkají, že se nic takového neděje? V tomto případě se jedná o  potrefené husy," pálí ostrými bývalý arbitr.

Kovařík se vyjádřil i o době, kdy sám byl pod vlivem Romana Berbra. "I já jsem jel podle jeho not, jinak bych si nepískl. Všichni jsme to tak dělali. Všechna svá vydírání a výhružky směrem k sudím přitom Berbr říkal před sedmdesáti lidmi. Berbr přitom ze své funkce druhého místopředsedy nemá žádné právo zasahovat do činnosti rozhodčích."

"Berbr je diktátor, miluje moc, ponižování... Všichni to vědí. Ale v českém fotbale pracuje řada kvalitních lidí. Je potřeba, aby se strhla lavina, aby se věci daly do pohybu, pak se celá tahle situace změní a Berbr skončí," uzavírá Libor Kovařík.

Libor Kovařík si za svými názory stojí
Libor Kovařík si za svými názory stojí

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud