Jan Malý
30. srpna 2015 • 19:25

Skácel v dresu Boleslavi: Rozchod se Slavií? Chci očistit své jméno

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rudolf Skácel a česká liga? To byla kromě Hradce Králové, kde vyrůstal, Slavia. Do klubu z Edenu přišel na počátku tisíciletí a odrazil se z něho k bohaté kariéře v zahraničí. Dvakrát se pak v průběhu času k sešívaným vrátil, ovšem poslední Skácelova anabáze tam nedopadla dobře. Nyní se zkušený fotbalista vrací do ligy v dresu Mladé Boleslavi.



Skácel podruhé oblékl dres Slavie na začátku března v roce 2013. Během jarní části zasáhl jen do pěti utkání a nevstřelil žádný gól. Jeho angažmá pak u červenobílých nepokračovalo a mezi Skácelem a tehdejším trenérem Michalem Petroušem to zaskřípalo. „Ruda mi v tréninku ukázal, že už to má za sebou. Ani píle úplně nebyla, jak by měla být. Jel si takové své tempo,“ vysvětloval Petrouš, proč Skácel ve Slavii skončil.

Když pak kouč červenobílých v průběhu podzimu po špatných výsledcích rezignoval, Skácel to jízlivě glosoval na sociální síti Twitter. „Tak pan odborník Petrouš to má za sebou... ale byl jsi vidět, Míšo,“ napsal tehdy.

Dnes se už za svým koncem v klubu, který si zamiloval, nechce příliš ohlížet. „V tuhle chvíli se k tomu nechci moc vyjadřovat. Samozřejmě mě to hodně mrzí, protože jsem slávista. Nedá se nic dělat, je to o lidech. Nejsem naštvaný na Slavii, ta za to nemůže, je to o některých lidech, co řekli a co udělali. To se mi nelíbilo, ale nedá se už nic dělat, je to pryč,“ říká Skácel.

Události z minulosti ho však ženou vpřed. „Je to pro mě i motivace, abych ukázal, že udělali obrovskou chybu. Chci samozřejmě trochu očistit i svoje jméno. Mrzí mě dvojnásob, že to byla Slavia, ale jak říkám, je to pryč a mám motivaci se vrátit a pomoct Boleslavi,“ dodává odhodlaně mladoboleslavský záložník.

S Petroušem ani nikým dalším, s nímž se nerozešel zrovna v dobrém, už svůj odchod nerozebíral. „Odjel jsem pryč a v Čechách jsem moc nebyl. Nemám si co vyříkávat,“ míní šestatřicetiletý hráč.

Zajímavé je, že následující ligové kolo hraje Mladá Boleslav právě na Slavii (v sobotu 12. září). Právě v Edenu si tak Skácel může odbýt ligovou premiéru ve středočeském týmu. Chystaný návrat na stadion červenobílých však zatím nějak zvlášť neprožívá.

„Na ten zápas se těším jako na každý jiný. Je to další šance, že bych se konečně mohl objevit na hřišti. Asi to bude pikantnější než hrát třeba proti Zlínu, ale už je to dva roky zpátky. Nevím, možná těsně před tím to se mnou bude něco dělat, ale teď ne. Nicméně se těším,“ přibližuje své pocity Skácel.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud