1. září 2015 • 18:37

Do insolvence proti Slavii jde i Lička a Ivana. Hlásí se o půl milionu

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Známá jména se přihlásila do insolvenčního řízení se Slavií. Vůbec poprvé své pohledávky uplatňují také dva bývalí fotbalisté klubu z Edenu – Mario Lička a Milan Ivana. Dohromady přihlásili částku 509 tisíc korun. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku.



O mnohem větší sumu se hlásí Mario Lička, který ze Slavii odešel loni v srpnu a momentálně působí v týmu nováčka polské ligy Termalica Bruk-Bet Nielciacza. Za část neuhrazené částky za předčasné ukončení smlouvy požaduje třiatřicetiletý záložník 416 750 korun.

V případě Milana Ivany je pohledávka mnohem starší. Slovenský záložník opustil Slavii v roce 2009, když s ní předtím vyhrál dva tituly. Vůči červenobílému klubu nyní uplatňuje nesplacenou pohledávku ve výši 92 220 korun. Ivana dnes působí v bundesligovém německém Darmstadtu.

Slavia se do insolvenčního řízení dostala kvůli vleklým sporům s bývalým generálním ředitelem klubu Zbyňkem Kusým. Návrh podala v červnu společnost Online Services z tichomořské Samoy, která uplatňuje pohledávku přesahující šest milionů korun po splatnosti. Dalších 150 tisíc se domáhá společnost Gamma Enterprise.

Slavia kvůli řízení musela v červenci zveřejnit své hospodaření, ze kterého vyplynulo, že tehdy měla 11,5 milionu korun dluhů po splatnosti a dalších 157,6 milionu před splatností. Z toho 126 milionů dluží svému majiteli a bývalému ministrovi dopravy Aleši Řebíčkovi.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud