20. září 2015 • 05:00

Boleslavské posily? Jednička je Čermák, Baroš trůní na lavičce

Autor: iSport.cz, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Eso do útoku, magnet pro fanoušky i sponzory. Takhle si malovala Mladá Boleslav letní angažování Milana Baroše. Realita ale chutná trpce. 114 odehraných minut za sedm kol Synot ligy, na kontě gólů pak nula, to je bída. Nezmírní ji ani zaklínadlo, že hráče trápí zranění, a šance se dočká. Z letních posil se zatím překvapivě nejvíc daří mladému Aleši Čermákovi, který už má na kontě tři branky.



Výčet mladoboleslavských posil je poměrně široký. Klub si před startem Synot ligy, případně v průběhu podzimu pořídil hned osm plejerů. Nejzvučnější posilou měl být právě Milan Baroš .

V přípravě se sice trefil po dvou minutách do sítě Bohemians a liboval si, jenže věděl, že ideální forma je daleko. „Vždycky je to v novém působišti o tom, že čím dřív dáte gól, tím je to lepší. Dosud jsem ale jenom trénoval. Manko tam určitě je, musím to dohnat. Důležité je, abych zůstal zdravý,“ prohlásil tehdy Baroš.

Ostrava - Mladá Boleslav: Fanoušci Baníku vítají Milana Baroše
Video se připravuje ...

Když byl zdravý, v přípravě makal. Nechal se dokonce slyšet, že takhle tvrdě nikdy netrénoval. Jenže místo v sestavě je zakleté, Baroš se drží jako klíště na lavičce náhradníků.

„Vím, že se kolem mě pořád o něčem mluví, jenže nic za tím nehledejte. Měl jsem lehčí zranění lýtka, vynechal jsem dva tři tréninky, ale jsem v pohodě. Start proti Teplicím ale samozřejmě nechám na trenérovi,“ řekl Blesku Milan Baroš před výkopem sobotního utkání. Do toho opět nezasáhl.

„Nechtějte po mně, abych chodil do kabiny a něco vám o ní vyprávěl. Milan k nám přišel s tréninkovým mankem, což jsem věděl, ale dohání ho. Když říkám, že se nám vyplatí, tak to platí. Ukáže to, jinak by tady nebyl,“ snažil se krotit negativní reakce šéf klubu Josef Dufek.

Nejvýraznější je zatím z posil překvapivě Aleš Čermák, mladík, jenž v minulé sezoně hostoval v Hradci Králové ze Sparty. Šikovný záložník už dal v Synot lize tři branky – Zlínu, Brnu a v sobotu i Teplicím. Nejspíš jako jediný odvádí to, co od něj vedení klubu po angažování čekalo. Z mladoboleslavských posil je jasnou jedničkou.

Mladá Boleslav - Teplice: Gól Aleše Čermáka na 3:1
Video se připravuje ...

V zádech má Jakuba Radu, který byl v minulosti klíčovou oporou vršovických „klokanů“. Ten se zatím sžívá s herním stylem středočeského týmu, stejně jako samotnou pozicí. Ta se změnila v tom, že je obklopen kvalitnějšími spoluhráči, a tak už tolik nevyniká, jako v Ďolíčku. Hráč ale nastupuje v základní sestavě a určitě to není z jeho strany žádný propadák.

Vysvědčení dalších nováčků už ale není dobré. Brankář Róbert Veselovský odchytal v Synot lize za Boleslav jen zápas v Liberci, kde dostal čtyři góly a definitivně se pakoval ze základní sestavy.

Sedadlo na lavičce náhradníků má nejspíš zatím na většinu času předplacené i Jan Chramosta . Ten se v létě vrátil z Plzně, za Mladou Boleslav naskočil do všech sedmi duelů, ale odehrál jen 205 minut, které vyšperkoval jednou trefou, když pečetil výhru 2:0 nad Brnem.

Nově si Boleslav pořídila obránce Romana Poloma a Jiřího Fleišmana. Ti sice ještě nedostali tolik šancí ukázat se v novém dresu, nicméně už se do statistik zapsali. Roman Polom si dal při utkání na Slavii (1:1) vlastní gól, místo v základu si ovšem udržel. Jiří Fleišman se na Slavii nechal vyloučit a týmu schází.

Slavia - Mladá Boleslav: Vlastní gól Romana Poloma na 1:0
Video se připravuje ...

Slavia - Mladá Boleslav: Červená karta pro Jiřího Fleišmana
Video se připravuje ...

Posledním v řadě je zkušený Rudolf Skácel. Ten si zakopal jen na farmě za Benátky v ČFL, v Synot lize dál čeká na šanci a vysedává na lavičce.

CELÝ SESTŘIH: Ml. Boleslav - Teplice 4:3. Přestřelku zvládli lépe domácí
Video se připravuje ...

Autor třetího gólu Aleš Čermák (vlevo), Lukáš Magera a Jiří Skalák z Boleslavi.
Autor třetího gólu Aleš Čermák (vlevo), Lukáš Magera a Jiří Skalák z Boleslavi.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud