24. září 2015 • 15:33

Nedvěd o svém slavném gólu za Spartu: padl, vstal a dal Slavii direkt

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

HISTORIE SYNOT LIGY | I po 20 letech zůstává tento moment jedním z těch, které si fanoušci dobře pamatují. Pavel Nedvěd na začátku své hvězdné kariéry na jaře 1995 vstřelil za Spartu jediný gól při derby se Slavií. Na soupeřově hřišti, v 90. minutě – prostě dokonalý direkt. Nedvědova nejdůležitější trefa během letenského angažmá přinesla obrat v boji o titul, který nakonec slavila Sparta. Připomeňte si slavný moment před nedělním derby v dalším díl seriálu z historie Synot ligy.



Před závěrečnou třetinou sezony ztrácela Sparta na Slavii pět bodů. Ve vzájemném souboji už musela zabrat – povedlo se. Trenér Jozef Jarabinský nejdříve zaujal nečekaným zařazením Jozefa Chovance do sestavy – pozdější reprezentační kouč přitom půlroku předtím ukončil hráčskou kariéru.

Další šok přišel v samotném závěru, kdy Slavia dohrávala v deseti po vyloučení obránce Jana Suchopárka. Nedvěd vletěl do vápna a zakončil pro brankáře Jana Stejskala nechytatelně. „Přitom předtím mi podjely nohy, pak jsem se zvednul a dal gól do protilehlého rohu.“ I dnes si zápas vybaví s úsměvem na tváři. „Vzpomínám na to rád, bylo to dobrý.“

Nedvěd o svém nejslavnějším gólu za Spartu. Dal direkt Slavii
Video se připravuje ...

Krejčí: Vychovali mě k tomu, že je Slavia největší rival
Video se připravuje ...

Frýdek: V derby jsme určitě jasným favoritem
Video se připravuje ...

Ščasný: Víme, že se Slavia zvedá. Bude to těžký soupeř
Video se připravuje ...
 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud