1. října 2015 • 16:22

V září se nejvíc dařilo plzeňskému Ďurišovi, trenérem měsíce je Uhrin

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepším hráčem měsíce v první fotbalové lize za září byl zvolen Michal Ďuriš. Plzeňský útočník v anketě Ligové fotbalové asociace dostal přednost před Jakubem Řezníčkem a Alešem Čermákem. Mezi trenéry zvítězil kouč Slavie Dušan Uhrin mladší. Oba vyhráli anketu, ve které rozhodují hlasy fanoušků, poprvé.



Slovenský útočník Ďuriš se dostal do velké střelecké formy. V září se trefil ve všech třech zápasech a pomohl Plzni ke třem vítězstvím. Celkem už dal šest branek a dělí se o druhou příčku v tabulce střelců.

"Mám samozřejmě radost. Beru to jako ocenění mé práce a zároveň jsem rád, že se nám jako týmu v posledních týdnech daří herně i výsledkově," řekl v tiskové zprávě Ďuriš, který získal 2161 hlasů. Druhý Řezníček jich obdržel 1985 a těsně třetí Čermák 1925.

Mezi trenéry se odehrál těsný souboj mezi plzeňským koučem Karlem Krejčím a Uhrinem . Nakonec se radoval trenér Slavie, kterému vyneslo prvenství zejména derby se Spartou, v němž lídra tabulky jeho svěřenci téměř k ničemu nepustili a vyhráli 1:0.

"Je to poprvé, kdy jsem tohle ocenění získal. Vděčím za něj především fanouškům Slavie, kteří nás velmi podporují. Tímto bych jim chtěl poděkovat. Budeme dělat všechno pro to, aby se nám i nadále dařilo. Herně jsme se zlepšili, což chceme potvrdit už v příštím zápase na Dukle," řekl Uhrin.

Fanoušci mu v hlasování dali 2185 hlasů, druhý Krejčí měl o 78 hlasů méně. Třetí Karel Jarolím z Mladé Boleslavi získal 1852 hlasů.

Bohemians - Plzeň: Gól Michala Ďuriše na 0:1
Video se připravuje ...

Příbram - Plzeň: Gól Michala Ďuriše na 0:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud