Tomáš Podvín
8. října 2015 • 05:00

ČTYŘI hlavní cíle „nové“ Slavie: posily, stadion i pohárová Evropa

Vstoupit do diskuse
0
  • Nové vedení pražské Slavie má s tradičním klubem mnoho plánůNové vedení pražské Slavie má s tradičním klubem mnoho plánůFOTO: Koláž iSport.cz

    Zajímavé a nijak skromné plány představilo nové vedení fotbalové Slavie. S novými majiteli v zádech se hodlá v blízké budoucnosti vrátit do evropských pohárů a bojovat o ligový titul. K tomu bude pražský klub potřebovat posily, první z nich přijdou už v zimě. To ale není všechno. Podívejte se na hlavní čtyři cíle, které si Slavia dala.

  • 1. Bojovat o poháry, za dva roky o titul

    Sportovní cíle má Slavia stanovené jasně. Od trenéra Dušana Uhrina mladšího nové vedení očekává, že už v aktuální sezoně bude s týmem bojovat o příčky, které zajišťují evropské poháry. „Domnívám se, že Slavia patří na přední příčky ligy, a přestože zatím pracujeme s hráči, kteří tu byli přede mnou, ty výkony nejsou špatné. Chceme hrát o pohárovou Evropu,“ potvrdil kouč.

    Do dvou let by pak chtěla Slavia evropské poháry hrát a bojovat o mistrovský titul. „Ve sportu se i prohrává, ale nemůžeme nemít ambice. Na to, abychom hráli evropské poháry a o mistrovský titul, finanční prostředky mít budeme,“ tvrdil zástupce většinového vlastníka Slavie CEFC a člen dozorčí rady Jaroslav Tvrdík.

    Trenér Slavie Dušan Uhrin Trenér Slavie Dušan UhrinFoto Michal Beránek (Sport)

  • 2. Posílit kádr už v zimě

    Vedení Slavie je přesvědčeno, že kádr potřebuje vylepšit. A hodlá na tom začít pracovat hned. Dohled nad přestupy bude mít nově vytvořená sportovní rada, každému podpisu by měla předcházet podrobná analýza, aby se minimalizovaly chyby.

    „Máme na seznamu asi patnáct jmen. Reálně bychom z nich mohli v zimě přivést dva až čtyři hráče, kteří by nás posílili,“ prozradil prezident Jiří Šimáně. Minoritní majitel Slavie zároveň uvedl, že se bude klub při hledání posil soustředit i na zahraničí. Podrobně sledovat bude oblast Balkánu, podívat se chce také do druhé španělské ligy.

    „Nová“ Slavia plánuje posily, už v zimě chce dva až čtyři nové hráče
    Video se připravuje ...

  • 3. Dohodnout se s vlastníkem stadionu

    Velkou prioritou je pro nové vedení dohoda s majitelem stadionu v Edenu. Ten totiž Slavia nevlastní, je na něm v pronájmu. A vztahy mezi majiteli nebyly dobré, vlastník stadionu si stěžuje na velmi nevýhodnou smlouvu. Jaroslav Tvrdík v týdnu na Twitteru tvrdil, že po nich majitel stadionu chce přehnané peníze, na oficiální tiskové konferenci ale mluvil trochu jinak.

    „Po těch úvodních neshodách se nám podařilo určit datum, od kterého povedeme intenzivní diskuzi. Věřím, že se dohodneme ke spokojenosti obou stran,“ řekl Tvrdík. „Kvalitní nájemní smlouva mezi Slavií a stadionem je základ. Do budoucna bychom chtěli do stadionu majetkově vstoupit, ale zatím nevíme, jak se k tomu postaví druhá strana,“ doplnil.

    Generální ředitel David Trunda uvedl i přesné datum, kdy začnou vlastníci Slavie a stadionu o budoucí dohodě jednat. „Po dohodě s akcionáři jsme se dohodli, že od 15. října bude vytvořena pracovní skupina, protože aktuální stav není ideální pro nikoho. Od 15. října začne také intenzivní diskuze,“ nastínil Trunda.

    Pochod fanoušků Slavie na derby se Spartou v minulých letech. Pochod fanoušků Slavie na derby se Spartou v minulých letech.Foto Barbora Reichová SPORT

  • 4. Vylepšit mládežnickou akademii

    Další velký cíl, o kterém mluvili všichni zástupci klubu. Slavia bude chtít výrazně vylepšit podmínky, které má klubová mládež. Jejím novým manažerem se stal Jiří Plíšek. „Potřebujeme tak tři až čtyři nová hřiště, to je trochu problém, možná něco koupíme. Je potřeba doladit i další věci jako vybavení pro mládež. Nebude to určitě lehké, ale věříme, že to postupně zvládneme,“ řekl Šimáně.

    Slavia také hodlá spolupracovat s fotbalovými akademiemi v zahraničí. S akademií v Sarajevu ji výrazně pomůže Jiří Plíšek, nový hlavní skaut Jakub Dovalil bude odpovědný za spolupráci s akademií v Šanghaji.

    KDO JE KDO VE VEDENÍ SLAVIE

    Prezident klubu: Jiří Šimáně
    Představenstvo klubu: Jiří Šimáně (předseda), Petr Boháč (finanční ředitel), David Trunda (generální ředitel), Tomáš Syrovátka
    Dozorčí rada: Čchan Čchao-tuo (předseda, prezident majoritního vlastníka CEFC), Jaroslav Tvrdík, Vladimír Šmicer
    Sportovní rada: David Trunda (generální ředitel), Josef Jinoch (sportovní ředitel), Dušan Uhrin (trenér A týmu), Jakub Dovalil (hlavní skaut), Jiří Plíšek (šéf akademie), Vladimír Šmicer
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud