17. října 2015 • 21:16

První výhra Jihlavy venku! Sáhli jsem si na dno, těšilo Bokšu

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Většinu utkání skvěle bránili a snažili se hrozit z protiútoků. Dlouho však šance zápasu chyběly, až úplně na konci fotbalisté Jihlavy udeřili. V Teplicích překvapivě zvítězili 1:0. Rozhodl pokutový kop z 85. minuty po faulu Patrika Dresslera na Lukáše Vaculíka, následného střelce. Vysočina vyhrála na hřišti soupeře poprvé v této sezoně.



"V prvním poločase bylo utkání vyrovnané, ale bohužel z pohledu diváka moc brankových příležitostí k vidění nebylo. Ani jednomu týmu se ale nedá upřít snaha a vůle strhnout vítězství na svou stranu," řekl po utkání jihlavský kouč Milan Bokša.

CELÝ SESTŘIH: Teplice - Jihlava 0:1. Domácí srazila penalta v závěru
Video se připravuje ...

Druhý poločas už byl daleko dramatičtější. Šance začaly přibývat na obou stranách.

"Ačkoliv jsme čelili soustavnému tlaku soupeře, dokázali jsme útočnou sílu Teplic eliminovat," potěšilo Bokšu. "Celé mužstvo hrálo dobře. Nenašli jsme hráče, který by podal slabý výkon. Každý si sáhl na dno."

Dodal, že taktika Jihlavy vzešla z posledních dvou utkání Teplic na půdě Zbrojovky Brno a doma s ostravským Baníkem. "Bylo důležité, že jsme se nebáli hrát," podotkl muž, který se vrátil tam, kde s vrcholovou klubovou trenérskou kariérou začínal.

"Vrátit se do Teplic je působení na city. Byl jsem tady téměř tři roky. Šlo o úspěšné angažmá. Postoupili jsme do ligy, hráli o semifinále poháru... Tehdy jsme ale tuto práci dělali v obrovsky skromných podmínkách. Stadion nám padal na hlavu. Ale strašně rád vzpomínám na lidi, se kterými jsem tady spolupracoval," dodal s úsměvem Bokša.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud