24. října 2015 • 20:30

Poprvé v základu a hned řádil. Čekal jsem to dřív, říká Baroš

Autor: dvo, jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiérový start v dresu Mladé Boleslavi má Milan Baroš už dávno za sebou. První zápas v základní sestavě si však připsal až v sobotu proti Slovácku (4:1). A řádil jako uragán. Během prvního poločasu vstřelil dva góly a nasměroval domácí k výhře. „Když jsem v létě přicházel, čekal jsem, že v základu budu o něco dřív,“ říkal po utkání 33letý útočník.



Byla to vůbec první nebezpečná situace Boleslavi. Ve 4. minutě vyslal kapitán Lukáš Magera do úniku bývalého reprezentanta a ten se proti brankáři Hečovi nemýlil. „Magy (Magera pozn. red.) to krásně prostrčil a šel jsem sám, chtěl jsem to nahrávat, ale stoper mi tam přeběhl, tak jsem to zakončil,“ popisoval Baroš první gól proti Slovácku.

Mladá Boleslav - Slovácko: Gól Milana Baroše na 1:0
Video se připravuje ...

Druhý zásah přidal o sedm minut později. Tentokrát střelou zpoza vápna. Jiří Skalák mu nezištnou přihrávkou nabil a zkušený matador přesnou ránou z voleje vstřelil druhý gól v utkání. „Narval jsem to tam,“ komentovala pohlednou trefu letní posila Středočechů.

Mladá Boleslav - Slovácko: Výstavní trefa Milana Baroše na 2:0
Video se připravuje ...

Pomýšlet mohl i na hattrick, ale své další tři velké šance v prvním poločase neproměnil. I tak mohl být po prvním zápase od začátku spokojený. „Určitě jsem čekal, když jsem sem v létě šel, že to bude o něco dřív, ale měl jsem tréninkové manko,“ uvedl Baroš důvody, proč se do sestavy dostal až v 11. kole. „Navíc kluci hráli těch deset kol výborně, dávali góly, nebyl důvod něco měnit, takhle to ve fotbale je,“ dodal.

Nyní však začíná splácet důvěru boleslavského vedení. Doteď se dvakrát trefil v poháru, v lize si připsal tři asistence. Podařeným výkonem proti Slovácku se konečně zapsal mezi střelce i v lize. „Chtěl jsem dát gól, navíc když to byl první zápas v základu. Pro sebevědomí je to dobrá věc, když dáte jako útočník gól už ve čtvrté minutě.“

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Slovácko 4:1. Baroš dvakrát pálil ostrými
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Slovácko: Nůžky Lukáše Magery a šance Milana Baroše
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Slovácko: Šance Milana Baroše
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Slovácko: Šance Milana Baroše
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud