24. října 2015 • 23:55

Sporný závěr: Jablonec spasila přísná penalta, měla se pískat?

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Divočina! Závěr utkání mezi Jabloncem a Duklou v Synot lize nebyl pro kardiaky. Nejdřív sudí neuznal za stavu 2:3 domácí vyrovnávací branku a šéf Jablonce Miroslav Pelta se v hledišti mračil a kousal do rtů. O chvíli později mu však sudí Jech trochu spravil náladu, když pískl přísnou penaltu pro domácí. Z ní nakonec Vágner srovnal na 3:3 a emoce pro změnu cloumaly týmem z Julisky.



Jablonec šel do zápasu v pozici týmu, který v tomto ročníku Synot ligy doma ještě nevyhrál a moc chtěl tuhle bídnou bilanci napravit. Jenže v křeči opět zápas neustál a nechybělo moc, aby si nepřipsal ani bod. Dukla totiž měla zahrávat penaltu po zákroku Beneše, jenže sudí do píšťalky nezadul.

„Mohl tu penaltu písknout taky nám, ale tady je to úplně normální ty penalty,“ postěžoval si po zápase Michael Krmenčík, hráč týmu z hlavního města a autor dvou gólů.

Větší emoce ale měly ještě přijít v závěru duelu. Nejprve se po centru Trávníka překonal brankáře Dukly Radu domácí Doležal, ale byl mu odpískaný útočný faul. Nic jiného to být nemohlo, jelikož v postavení mimo hru jablonecký hráč nestál. Šéf klubu i FAČR Miroslav Pelta , kterého v tu chvíli zabraly televizní kamery, se jen kousl do rtu a vše sledoval se zachmuřenou tváří.

Jablonec - Dukla: Neuznaný gól Martina Doležala
Video se připravuje ...

Za chvíli ale vztek lomcoval táborem z Julisky. To když se na konci 89. minuty prohnal kolem bránícího Jurendiče v pokutovém území Dukly Matěj Hanousek a po lehkém kontaktu se skácel k zemi. Tady sudí Jech neváhal a pískl penaltu, druhou v zápase pro domácí. Hanousek, který v minulosti za Duklu sám hrál, se radoval, hosté běsnili.

Pachatel Jurendič se vztekal, máchal nazlobeně rukama a pravou nohou několikrát švihl do prázdna. Verdikt arbitra ale nezměnil.

U lavičky si pro změnu od plic ulevil jindy vcelku klidný kouč Luboš Kozel. Nejdřív to vypadalo, že si svlékne klubovou bundu a odejde ze střídačky, ale až tak daleko vše zajít nenechal.

Po utkání pak už před televizními kamerami k zákroku řekl: „Těžko se tohle hodnotí.“ Ve skrytu duše si už ale určitě maloval, že konto Dukly naroste o víc než jeden bod.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Dukla 3:3. Domácí zachránili bod z penalty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud