30. října 2015 • 18:03

Soud ukončil insolvenci Slavie. Tvrdík poslal ostrý vzkaz Kusému

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další důležitý krok v cestě za finančním ozdravením fotbalové Slavie je potvrzen. Městský soud v Praze rozhodl o zastavení insolvenčního řízení s prvoligovým klubem. Zareagoval tak na postup většiny věřitelů, kteří tento týden své pohledávky stáhli. Čerstvý verdikt komentoval člen vedení Jaroslav Tvrdík, na Twitteru se opřel do bývalého ředitele klubu Zbyňka Kusého.



Nevyřešená zůstává nyní už pouze jedna pohledávka ve výši kolem 17 milionů korun právě od Kusého. Slavia ji však neuznává.

„Mohu potvrdit, že insolvence skončila. Ve zbývajícím případě nejspíš proběhne soud o oprávněnosti pohledávek. Buď dojde k dohodě, nebo soud rozhodne, která strana má pravdu. Půjde už o standardní soudní spor, který nás nijak nelimituje třeba při uzavírání smluv, přestupech hráčů apod.,“ vysvětlil mluvčí Slavie Jiří Vrba.

Konec insolvenčního řízení komentoval na Twitteru také Jaroslav Tvrdík. „Insolvence skončila. Slavia je finančně silný a stabilní klub. O tom dnes pochybuje v ČR málokdo. S výjimkou mafie kolem pana Kusého,“ narážel místopředseda dozorčí rady klubu na osobu bývalého ředitele klubu.

Není to první ostrý výrok vůči Kusému. Už začátkem června na něj zaútočil klub v prohlášení na svých oficiálních stránkách, když jeho insolvenční návrh označil za "šikanózní." A to nebylo všechno. „Výsledek jedenáctiměsíčního fungování pana Kusého v čele našeho klubu skončil ekonomickou i sportovní katastrofou,“ vyčetla mu Slavia nedostatky při řízení klubu.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud