Jakub Konečný
31. října 2015 • 19:50

Silné a slabé stránky: Plzeň má Ďuriše, Sparta toulavého zabijáka

Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na silné a slabé stránky Plzně se Spartou.Podívejte se na silné a slabé stránky Plzně se Spartou.FOTO: Koláž iSport.cz

    PŘÍMÝ PŘENOS NEDĚLE 15.00 | Dva nebezpeční zabijáci v útoku, ale také okénka v defenzivě. Viktoria Plzeň a ligový lídr Sparta mají velmi podobné silné a slabé stránky. Podívejte se na detailní rozbor Jakuba Konečného a jeho postřehy u elektronické tužky před nedělním šlágrem Synot ligy.

  • Silná stránka Plzně – kombinace na Ďuriše

    Silná stránka ViktorieFoto Sport

    JIHLAVA-PLZEŇ 2:4 

    Hlavní zbraní Viktorie je v této sezoně Michal Ďuriš, který drží krok se sparťanem Davidem Lafatou – oba se v lize trefili už devětkrát. A stejně jako Lafata má i Ďuriš svůj osvědčený modus operandi. Na začátku typické gólové akce je změna těžiště hry, při které se míč obvykle přes středního záložníka rychle přesune z jedné strany na druhou. Odtud už míří centr před branku na přední tyč, kde Ďuriš předskočí obránce a zakončuje. V Liberci, Jihlavě či na Rapidu vědí své…

  • Slabina Plzně – nezajištěný prostor kolem Procházky

    Slabá stránka ViktorieFoto Sport

    JIHLAVA-PLZEŇ 2:4 

    Václav Procházka byl dlouho stabilním pilířem plzeňské defenzivy, jenže nyní je spíš symbolem jejího úpadku. Chybuje, prohrává osobní souboje a hodně fauluje, takže se vyplatí vyvinout tlak na jeho prostor. Tím spíš, že Viktorii příliš nefunguje ani Procházkova součinnost s nejbližšími spoluhráči. Jak levý bek David Limberský, tak příslušný střední záložník špatně zajišťují svěřené území. Tudy vede cesta.

  • Silná stránka Sparty – toulavý zabiják Fatai

    Silná stránka SpartyFoto Sport

    SPARTA-BOHEMIANS 3:0 

    Byť Kehinde Fatai nastupuje většinou na pravém křídle, nijak se netají tím, že jeho pravá role je na hrotu útoku. A v poslední době to dokazuje množstvím gólů, které dokázal nastřílet. Nigerijský forvard má podobně jako David Lafata úžasný výběr místa, umí se uvolnit a v pokutovém území si vždy najde ideální prostor pro zakončení. Svědčí o tom i fakt, že většinou zakončuje do prázdné brány.

  • Slabina Sparty – obranné standardní situace

    Slabá stránka SpartyFoto Sport

    SCHALKE-SPARTA 2:2 

    Sparta sice v jedenácti kolech inkasovala jen pětkrát, ale to neznamená, že by její defenziva fungovala naprosto dokonale. Hodně chyb svými výtečnými zákroky vykryl brankář David Bičík. Systémově má vedoucí tým soutěže problémy zejména s bráněním standardních situací, což vyplývá i z toho, že má ve svém středu jen málo kvalitních hlavičkářů. A ti se navíc někdy zapomenou.

  • RENTGEN: Souboje Limberského s Konatém? To může být klíč

    RENTGEN: Souboje Limberského s Konatém? To může být klíč
    Video se připravuje ...

    Podívejte se na rozbor hry Plzně a Sparty v pravidelném pořadu RENTGEN!

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud