3. listopadu 2015 • 04:40

Limberský znovu jako kapitán? Jen provizorně, tvrdí v Plzni

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se Václav Procházka nechal proti Spartě hloupě vyloučit, musel sundat kapitánskou pásku a předat ji jinému spoluhráči. Poměrně překvapivě si ji na rukáv natáhl stoperův předchůdce David Limberský. Hříšník, jemuž klub v září kapitánství sebral kvůli řízení v opilosti a následné nevhodné gólové oslavě. Dostává se levý plzeňský bek snad zpátky do lídrovské funkce?



Plzeň šla do druhé půle se Spartou jen v deseti, proti silnému soupeři se v početním oslabení dala čekat náročná fuška. Svůj tým s kapitánskou páskou na ruce přivedl na trávník jako první David Limberský , který ji převzal po vyloučeném Procházkovi. Přitom západočeská osmička by ale na základě klubového trestu kapitánskou pozici zastávat neměla.

„David byl kapitánem provizorně na základě okolností a hektické situace na hřišti. Opatření, která klub směrem k Davidovu přijal, nadále platí,“ vysvětluje tiskový mluvčí Viktorie Plzeň Pavel Pillár.

Limberský je mezi sparťany nejvíc nenáviděným hráčem Plzně, platí za symbol obrovské rivality posledních let. Zároveň je jednou z největších osobností týmu, na trávníku podává stabilně vysoké výkony a patří mezi takřka nenahraditelné hráče.

V Plzni převzal kapitánskou pásku po Pavlu Horváthovi, jenže v září udělal průšvih. Opilý naboural při noční jízdě po Praze, klub ho potrestal vysokou pokutou a zbavil ho funkce kapitána

Obrovskou vlnu kritiky schytal poté, co v Příbrami oslavil svůj první gól imitací řízení. Reprezentační trenér Vrba ho následně nepovolal na poslední dva kvalifikační duely s Tureckem a v Nizozemsku.

Příbram – Plzeň: Gól Limberského na 0:1. Slavil kontroverzně jako řidič!
Video se připravuje ...

"Limbu chceme dál za kapitána," ozývali se někteří plzeňští fanoušci po výhře 2:1 nad Spartou. Limberský platí za neúnavného bojovníka a důležitého hráče, jehož agresivní styl se v klíčových zápasech náramně hodí. V neděli například nemilosrdně vymazal nebezpečného Konatého, na kterého vyzrál právě důrazným a těsným bráněním.

Přání některých příznivců se ale nevyplní. Limberského trest za řízení v opilosti a nevhodnou gólovou oslavu stále platí, místo distancovaného Procházky tak v lize musí zaskočit někdo jiný.

V utkání Evropské ligy na hřišti Rapidu Vídeň za Procházku, jenž si odpykával trest za vyloučení na Villarrealu, padla volba na gólmana  Kozáčika . Teď v Plzni zvažují, že kvůli lepší komunikaci s rozhodčím určí někoho z pole. Nabízí se zkušení hráči jako  Daniel Kolář , František Rajtoral  či Michal Ďuriš.

Ve čtvrtečním duelu s Rapidem Vídeň půjde jako kapitán na hřiště nejspíš opět Václav Procházka, kterému už vypršel trest pro evropské poháry. Jiný distanc ho ale po červené kartě se Spartou čeká v ligových zápasech.

Plzeň - Sparta: Procházka srazil Matějovského a dostal červenou
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:1, Viktoria vyhrála i v deseti
Video se připravuje ...

Trenér Krejčí: Tak zkušený hráč jako Procházka si tohle nesmí dovolit
Video se připravuje ...

Ščasný po porážce v Plzni: Problém vidím v hlavách hráčů
Video se připravuje ...

Ďuriš: Předtím jsem dvě penalty dal, tak nebylo co měnit
Video se připravuje ...

Procházka: S červenou jsem nepočítal, byla to chyba
Video se připravuje ...

Bičík: Asi nemáme hráče na důležité zápasy
Video se připravuje ...

Jiráček: Pískání diváků jsem čekal, jsme totiž v Čechách
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud