3. listopadu 2015 • 11:40

Vyloučený Procházka naštval trenéra. Takhle fauloval Krejčí v roce 1993

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po utkání Plzně se Spartou (2:1) si domácí trenér Karel Krejčí připomněl scénku z doby, kdy sám býval aktivním hráčem. Jako obránce ligového Zlína na podzim 1993 fauloval v utkání s Bohemians hostujícího záložníka Roberta Neumanna a šel ze hřiště. Jeho spoluhráči zápas i v deseti zvládli a vyhráli dokonce 4:1. Podobně, jako to Západočeši dokázali v neděli bez kapitána Václava Procházky.



Když Procházka dostal v utkání se Spartou nesmyslnou červenou za sražení Matějovského, trenér Karel Krejčí se hodně zlobil. "Tohle si hráč jeho kalibru prostě nesmí dovolit," štvalo plzeňského kouče. On sám jako hráč ale býval na hřišti rovněž velmi důrazný a karet viděl hodně.

Utkání Plzně se Spartou připomíná situaci, kdy Karel Krejčí ještě jako hráč nastupoval za Zlín. Na podzim 1993 hostili "Ševci" Bohemians. Domácí obránce musel už v 19. minutě ze hřiště, když za stavu 1:1 fauloval unikajícího Roberta Neumanna.

"Samozřejmě si to vybavuji, ve Zlíně to byla má druhá červená v krátké době. Dostal jsem ji v Liberci za nějaký taktický faul, pak jsem měl podmínku. Ale měl jsem štěstí, neprohráli jsme tam," vzpomínal Krejčí po utkání se Spartou na zápas ze září 1993, který v Liberci nakonec skončil 1:1.

Procházka vyloučením naštval trenéra. Takhle fauloval sám Krejčí
Video se připravuje ...

Proti "Klokanům" ale musel znovu předčasně pod sprchu. "Boba (Neumanna) jsem v brejku nějak potáhl, pan Puček mě za to vyloučil, podmínku jsem proměnil v trest," vybavil si Krejčí. "Karel byl ale slušnej, zatáhl mě za dres, nesundal mě zezadu," usmíval se při vzpomínce na dávné utkání Robert Neumann, bývalý redaktor Sportu a současný fotbalový redaktor deníku Právo.

Zlín, podobně jako Plzeň proti Spartě, nakonec utkání i v deseti lidech zvládl. "Je pravda, že kluci mi pomohli, zápas otočili a vyhráli 4:1," těšilo Krejčího.

Karel Krejčí v české fotbalové lize odehrál celkem osmdesát zápasů, vstřelil tři branky, nasbíral 18 žlutých a tři červené karty. Nastupoval za Zlín, Příbram a naposledy za České Budějovice. Ve federální éře působil ve Škodě Plzeň. Poslední ligový zápas se datuje ze sezony 1999/2000. Za Budějovice proti Spartě nastoupil na tři minuty, Jihočeši schytali na Letné krutý debakl 0:7.

Trenéřině se Krejčí věnuje už od roku 1997, dlouhá léta působil u mládeže, nejdří v Příbrami, později v Plzni. Aktuálně je hlavním trenérem Viktorie Plzeň, kam se v létě vrátil po odvolání Miroslava Koubka. Do roku 2013 dělal ve Viktorii asistenta Pavlu Vrbovi , stejnou pozici zastává nyní i u národního týmu.

Plzeň - Sparta: Procházka srazil Matějovského a dostal červenou
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:1, Viktoria vyhrála i v deseti
Video se připravuje ...

Trenér Krejčí: Tak zkušený hráč jako Procházka si tohle nesmí dovolit
Video se připravuje ...

Procházka: S červenou jsem nepočítal, byla to chyba
Video se připravuje ...

UNIKÁTNÍ VIDEO: Agresivita i gólová euforie. Jak Plzeň zlomila Spartu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud