3. listopadu 2015 • 15:56

Na fotbalistu měsíce kandidují Fatai, Magera a Kovařík. A mezi trenéry?

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na cenu pro nejlepšího fotbalistu první ligy za měsíc říjen kandidují sparťanský útočník Kehinde Fatai, mladoboleslavský kapitán Lukáš Magera a plzeňský záložník Jan Kovařík. Mezi trenéry se do nominace dostali Jindřich Trpišovský z Liberce, plzeňský Karel Krejčí a také Karel Jarolím z Mladé Boleslavi.



Nigerijec Fatai dal v říjnu za Spartu pět branek, dvakrát se prosadil proti Slovácku a Příbrami. Neskóroval jen proti Plzni. Střelecky se daří také Magerovi, který dal gól ve třech z posledních čtyř zápasů a celkem nastřílel čtyři branky. Spolu s Michalem Ďurišem a Davidem Lafatou se s devíti zásahy dělí o první místo v tabulce střelců.

Kovařík patřil v říjnu k nejlepším hráčům Plzně. K výhrám nad Zlínem a Jihlavou přispěl gólem, navíc zaznamenal dvě asistence včetně té u důležitého gólu Jana Baránka v duelu se Spartou.

Mezi trenéry má šanci na vítězství Jarolím, pod kterým Mladá Boleslav ztratila v říjnu jen dva body a poskočila na třetí příčku. Jeho tým se navíc především doma prezentuje ofenzivním fotbalem.

Neporažený byl v říjnu také Liberec, který pod Trpišovským dvakrát vyhrál a dvakrát remizoval. Kouč Slovanu, který obhajuje cenu, se přitom musel vypořádat se širokou marodkou a náročným programem ve spojení s Evropskou ligou.

Plzeňský trenér Krejčí sice musel v říjnu vstřebat porážku v Brně, ale vše si vynahradil výhrou nad Spartou, na kterou své svěřence dokázal připravit a vyšly mu i trenérské tahy po vyloučení.



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud