Richard Šíma
6. listopadu 2015 • 15:43

Velký rozdíl mezi Baníkem a soupeři? Nesouhlasím, říká Mišák

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do Ostravy přišel s pověstí hráče, který má velmi zajímavé ofenzivní schopnosti. Ale který má zároveň problém to, co umí, v zápase prodat. Tu pověst zatím, bohužel pro Baník, naplňuje. Patrik Mišák má na kontě už devatenáct startů, vstřelil zatím jen jeden gól a ostravští fanoušci stále čekají, kdy rozbalí, co opravdu umí.



On sám si myslí, že Baník prohrává kvůli vlastním chybám a kvůli chybějící agresivitě v šestnáctce.Tvrzení, že v některých zápasech byl mezi Baníkem a soupeřem propastný rozdíl v kvalitě, odmítá.

Na podzim vás čekají ještě čtyři zápasy. Abyste splnili bodový cíl, který vám vedení klubu stanovilo, budete muset porazit Spartu, nebo Plzeň. Nebo s oběma těmito týmy remizovat. Je to reálné?
„V minulé sezoně jsme se Spartou a Plzní odehráli, dovolím si tvrdit, vyrovnanou partii. Dokázali jsme se Spartou bodovat, proč bychom nemohli letos? I když třeba s určitou dávkou štěstí, ale proč bychom nemohli třeba i vyhrát, pokud do toho dáme všechno?“

Myslíte si, že současný tým Baníku je stejně kvalitní, jako byl ten jarní?
„Myslím si, že je kvalitnější.“

Opravdu? Ten stávající? (Baník oproti jaru postrádá Milana Baroše, Vojtěcha Štěpána a Michala Frydrycha – pozn. aut.)
„Ano.“

KOMPLETNÍ SESTŘIH: Baník Ostrava - Jablonec 1:2
Video se připravuje ...

Proč se to na hřišti neprojevuje?
„Odehráli jsme několik zápasů, kdy jsme nebyli horší, ale udělali jsme chyby, které nás stály body. Je to prostě taková situace, kdy jde všechno proti nám. Nevím, čím to je.“

Často je z hráčské kabiny Baníku slyšet názor, že mužstvo neodvádí to, na co má kvalitu, která se projevuje na trénincích. Proč se ale neprojeví v zápase? Proč byl na podzim mezi Baníkem a jeho soupeřem propastný rozdíl ve výkonnosti?
„Já si nemyslím, že by v určitých zápasech byl vidět propastný rozdíl mezi námi a soupeřem. Možná v tom posledním zápase v Liberci bylo vidět, že Liberec je momentálně v jiném rozpoložení. Hraje evropskou ligu, má sebevědomí. Já si naopak myslím, že byly zápasy, ve kterých jsme byli lepší, ale nezvládli jsme je. Protože nedáváme góly a nejsme v šestnáctce dost agresivní. To nás stojí body. Ale nemyslím si, že byly zápasy, například na Slovácku nebo s Příbramí, kdy bychom byli horší.“

Já neříkám, že všechny…
„Říkal jste, že byl propastný rozdíl.“

V některých zápasech naprosto zjevný.
„Například?“

Například ve Zlíně, na Dukle, druhý poločas s Olomoucí… Mimochodem, šéf olomouckého klubu Josef Lébr o hráčích Baníku po utkání, v němž jste Sigmu porazili, mluvil jako o loserech. Jak jste na to v kabině reagovali?
„Nevím, o čem je řeč. Je to jeho názor, nemůžeme ovlivnit, co o nás někdo jiný řekne.“

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Ostrava 2:1. Slovan se dotáhl na Plzeň
Video se připravuje ...

Ani vy sám jste se v Ostravě zatím neprosadil tak, jak se od vás očekávalo. Jaké pro to máte vysvětlení?
„Je pravda, že jsem toho tolik neodehrál. Stane se, že nastoupím do dvou zápasů a pak mám zase pauzu. Takže možná bych potřeboval hrát častěji. Ale jak říkáte. Možná chybí větší agresivita, větší důraz v šestnáctce, větší touha dát gól. To nám chybí jako týmu a možná i mi osobně.

V neděli nastoupíte proti Plzni. Jakým způsobem může Baník v tomto utkání dosáhnout alespoň na bod?
„Musíme být kompaktní, musíme si plnit povinnosti, musíme být aktivní. Nesmíme nechat plzeň vytvářet si šance. Plzeň je český top klub. Musíme to zvládnout v hlavách a taky jako tým. Bojovat na hřišti za sebe. Možná i mít trochu štěstí. Pak je všechno možné.“



Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud