9. listopadu 2015 • 04:50

Hvězdné války střelců! Magera řádí, Fatai dohání Lafatu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Michal Ďuriš, Kehinde Fatai i Lukáš Magera patří k nejlepším střelcům aktuálního ročníku Synot ligyMichal Ďuriš, Kehinde Fatai i Lukáš Magera patří k nejlepším střelcům aktuálního ročníku Synot ligyFOTO: Koláž iSport.cz

    Hned pět fotbalistů v Synot lize nastřílelo během úvodních 13 kol osm a více branek. Právě z nich se může v půlce května vyklubat nejlepší kanonýr celého ročníku. Kromě kapitána Sparty Davida Lafaty se všichni útočníci tento víkend. Nabízíme přehled aktuálně nejlepších střelců běhajících po českých trávnících.

  • Lukáš Magera

    Mladá Boleslav, 10 gólů

    Mladá Boleslav - Jihlava: Gól Lukáše Magery na 3:1
    Video se připravuje ...

    Nekompromisně zatlouká jednu boleslavskou akci za druhou. Z Lukáše Magery se stala překvapivá hvězda ligového podzimu, těží z výtečné formy celého týmu. Vytáhlý kapitán je v laufu, skvěle spolupracuje s dalšími ofenzivními hráči Boleslavi – Skalákem, Barošem, Zahustelem, Čermákem. Na sobotní šestigólové demolici Jihlavy se podílel jednou brankou.

  • Michal Ďuriš

    Viktoria Plzeň, 10 gólů

    Ostrava - Plzeň: Gól Michala Ďuriše na 0:4
    Video se připravuje ...

    Další jméno, na které by před sezonou vsadil málokdo. Michal Ďuriš se v Plzni prodral do pozice ofenzivní jedničky, góly střílí se strojovou přesností i pravidelností. Deset branek z dvanácti utkání znamená výtečnou statistiku neúnavného a spolehlivého bojovníka. Ďuriš se trefil i v neděli proti Ostravě, kde po náročném programu začal v roli náhradníka. Na hřišti mu ale stačilo pobýt závěrečných čtvrt hodiny, aby jeden gól dal a jeden připravil pro Milana Petrželu.

  • David Lafata

    Sparta, 9 gólů

    Sparta - Bohemians: Gól Davida Lafaty na 1:0
    Video se připravuje ...

    Suverénně nejlepší kanonýr historie české ligy svou roli přesvědčivě plní i v aktuálním ročníku. David Lafata i přes zdravotní neduhy a přibývající věk neztrácí svůj výjimečný gólový apetit. V jedenácti startech se mezi střelce zapsal devětkrát, když nemůže hrát, Sparta stále citelně trpí. Vyhoví si i s druhým gólovým útočníkem Kehinde Fataiem.

  • Milan Škoda

    Slavia, 9 gólů

    Slavia - Bohemians: Gól Milana Škody na 1:2
    Video se připravuje ...

    Slavia - Bohemians: Gól Milana Škody na 2:2
    Video se připravuje ...

    Polovina ligových gólů Slavie rovná se Milan Škoda. Devětadvacetiletý reprezentant stejně jako v minulé sezoně táhne sešívaný klub, naposledy dvěma brankami pomohl zachránit remízu 2:2 ve vršovickém derby s Bohemians. Člen klubového vedení Jaroslav Tvrdík vzápětí na Twitteru zveřejnil informaci, že Slavia s gólovým útočníkem prodloužila smlouvu až do léta 2018.

  • Kehinde Fatai

    Sparta, 8 gólů

    Sparta - Teplice: Gól Kehindeho Fataie na 1:1
    Video se připravuje ...

    Sparta - Teplice: Gól Kehindeho Fataie na 3:1
    Video se připravuje ...

    Tahle posila se Spartě vyplácí. Zatímco Paixao a Steinhöfer na Letné paběrkují, nigerijský šutér se stává rozdílovým hráčem. Fatai dokáže zaskočit, případně doplňovat kapitána Davida Lafatu, nebezpečný je na kraji hřiště i na úplném hrotu. Proti Teplicím pálil dvakrát, sedm z celkových osmi ligových gólů nasázel v posledních pěti zápasech. Tomu se říká forma jako hrom!

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud