Jan Podroužek
21. listopadu 2015 • 20:59

Ty vole, Zlín! A ještě hraje dobře… Jsem pyšný, říká trenér Páník

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Haló, splněno! Ne, tak ne. Ještě bychom nějaký bodík rádi! Ten Zlín se ligovým kofrům musí zajídat. Ještě hraje dobře, ty vole, slovy klasika… Parta Bohumila Páníka veze výhru 2:1 z Příbrami, naprosto zaslouženou. A místo toho, aby skromně přijal na nováčka hustý zisk, ještě si vyskakuje, že by do zimy rád něco přidal. Bylo by překvapení, kdyby ne.



„Jo, šlapu. Šlapu po hráčích, aby každý hrál v prostoru, kde má, aby se mi netoulali po hřišti. Na to si potrpím. Mluvíme o sektorech, prostorech, to musí vnímat,“ vykládá Páník bez mučení ve zkratce o vlastní filozofii, která osvěžuje ligu. To už tu jednou bylo, tyhle sektory, vektory… Sparta Jaroslava Hřebíka s nimi byla úspěšná na začátku tisíciletí v Lize mistrů.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Zlín 1:2, hosté vyhráli venku poprvé od července
Video se připravuje ...


„A druhá věc je rychlá přechodová fáze. Dostáváme se do super předfinálních věcí, ale ještě nejsme tak vyspělí, abychom proměnili většinu gólovek,“ posteskne si trenér u jedné nedokonalosti.

Ale i tak z toho Zlín po čtrnácti kolech vytřískal dvacet bodů a patří do horní poloviny tabulky.

„Jsme oddíl, který je naprosto pyšný na svou práci, na to, že ji odvádí s takovým rozpočtem. Když vybíráme hráče, díváme se na jeho povahové rysy, nikdy nevezmu takového, který nesedne týmu, nebo je egoista,“ raduje se Páník z charakteru mužstva, v němž v téhle sezoně vynikají ofenzivní hráči jako Lukáš Železník nebo Tomáš Poznar.

„Dáme na týmovou práci, ale jednotlivci pak logicky vyniknou. Stejně ale nikdo nemá žádná privilegia, občas dostanou přes prsty, měřím všem stejně. Jsem rád, že majitel řekl, že půjdeme do první ligy. A že ukazujeme, že se to dá hrát tímhle způsobem,“ těší Páníka.

Už chybí jen malinko, a nováček soutěže se stihne hodně brzo zachránit.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud