Michal Koštuřík
1. prosince 2015 • 16:48

Olomouc zkusí Afričana. Může hrát v každém klubu u nás, říká Nehoda

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Olomouc si vyhlédla do středu zálohy Afričana se zkušenostmi z islandské ligy. Na začátek zimní přípravy dorazí třiadvacetiletý Abdel Farid Zato-Arouna, jemuž skončila smlouva v Keflavíku. Předchází ho skvělá pověst. „Měl by být schopný hrát v jakémkoliv českém klubu,“ soudí Zdeněk Nehoda, jehož společnost trojnásobného reprezentanta Toga na Hanou doporučila.



Urostlý defenzivní halv už během podzimu v Olomouci trénoval - a přesvědčil. V zimě dostane tři měsíce na to, aby si vybojoval místo v kádru a smlouvu. S aklimatizací na evropské podmínky by Zato-Arouna neměl mít potíže.

 Od roku 2011 působil na Islandu, kde prošel šesti kluby. Nastupoval mimo jiné za KR Reykjavík, Vikingur Olafsvík či Karí Akranes. V národním týmu své země debutoval už v jednadvaceti letech. „Pokud by ho nevzala Olomouc, jdou další dva tři kluby, které o něho mají zájem,“ informoval iSport.cz Nehoda. „Co mám informace, tak vypadal na zkoušce velmi dobře,“ dodal.    

Pozici defenzivního záložníka chce Sigma dlouhodobě řešit, cítí tam slabinu. Tožan, otřískaný islandskou ligou, je novou variantou pro odstranění bolavého místa sestavy Jílkova souboru.

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Slovácko 2:0. Malec se blýskl dvěma góly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud