Pavel Janega
2. prosince 2015 • 11:05

Zahustel míří z Mladé Boleslavi do Sparty. Odejde Konaté?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posílit ofenzivu o produktivního záložníka, to je jeden z cílů Sparty v zimním přestupovém období. S Mladou Boleslaví už jedná o příchodu Ondřeje Zahustela. A podle informací Sportu se kluby blíží k dohodě. Na odchodu z Letné je naopak Tiémoko Konaté, který je nespokojen s malým herním vytížením. V kontaktu je shodou okolností s Mladou Boleslaví. Oba přestupy však na sobě nejsou nikterak závislé.



Efektivního borce do ofenzivy Sparta shání proto, aby zvýšila střelecký potenciál týmu. A sedm podzimních gólů Ondřeje Zahustela je pro ni velké lákadlo.

„Chceme přivést hráče, kteří jsou góloví, aby naše mužstvo nebylo tak čitelné. Protože pokud nastupujete do zápasu a víte, že branky dávají především Lafata a Fatai a sem tam Dočkal s Krejčím , tak je to málo,“ uvedl trenér Zdeněk Ščasný v klubovém magazínu Sparta, do toho!

Zahustelův přestup ještě nebyl dotažen do úplného konce, je ovšem na dobré cestě. „Sparta podala oficiální nabídku a jedná se,“ tvrdí důvěryhodný zdroj deníku Sport s tím, že transfer není podmíněn opačným přesunem Tiémoka Konatého.

Shodou okolností o něj projevila zájem právě Mladá Boleslav, pro kterou je rodák z Pobřeží slonoviny jednou z vyhlédnutých variant. Samotný hráč by proti odchodu ze Sparty nic nenamítal z prostého důvodu: chce hrát častěji. Otázkou ale je, zda by na přestup ke Středočechům přistoupil.

Proč? Kvůli pochybným nigerijským agentům, kteří ho za nejasných okolností začali zastupovat, je celý proces nesmírně složitý. „Timy má podepsanou smlouvu s naší agenturou. Je to ale charakterově komplikovaný hráč a bez našeho vědomí se dohodl právě s nigerijskými agenty,“ popsal situaci Sportu manažer Francis Kacou, který ve spolupráci s českým agentem Daliborem Lacinou přivedl Konatého před třemi lety do Sparty.

Mladá Boleslav - Bohemians: Krásná akce – Zahustel vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Nováček Zahustel: Doufal jsem v nějakou minutku, gól je splněný sen
Video se připravuje ...

Ščasnému došla s Konatém trpělivost

Letenský klub momentálně žádnou konkrétní nabídku neregistruje. A protože hráči běží smlouva ještě na dva a půl roku, logicky se ho nechce vzdát zadarmo. V případě splnění určitých podmínek mu ale nebude bránit v odchodu i z toho důvodu, že kouče Ščasného zklamala Konatého neefektivnost ve finální fázi. Údajně se nezlepšovala ani v tréninku, třebaže s ním trenérský štáb pracoval individuálně.

„Snažím se na to zaměřovat a zlepšit se natolik, abych hrál tak, jak se ode mě očekává. Trenérovy rady si beru k srdci,“ citují Konatého klubové stránky sparta.cz.

Přestože v posledním ligovém utkání s Brnem (2:1) stál za výsledkovým zvratem, zdá se, že Ščasnému definitivně došla trpělivost. „Také měl štěstí a po jednom zápase nebudeme měnit přístup k naší (přestupové) politice,“ prohlásil letenský kouč bezprostředně po zápase.

Co další posily? Slovenský tisk přinesl informaci, že Sparta prahne po kamerunském ofenzivním záložníkovi Léandrem Tawambowi ze Zlatých Moravců. Skutečnost je taková, že ačkoliv ho Letenští skautovali, v tuto chvíli nepatří do jejich užšího seznamu vytipovaných posil. Zdroj Sportu také vyloučil spekulace o příchodu brazilského stopera Heberta z polské Gliwice.

Na stoperský post počítá Sparta s Ondřejem Mazuchem, který doléčuje zranění. A nadále sonduje situaci kolem Michala Kadlece.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Brno 2:1. Domácí spasil obrat za dvě minuty
Video se připravuje ...

Tiémoko Konaté očima Zdeňka Ščasného

„Timy je milionový a usměvavý kluk, který v tréninku pracuje velmi dobře. Nemůžeme mu vytknout vůbec nic. Souhlasím s tím, že kdykoliv přijde na hřiště, tak má nasazení, výborný pohyb, strhne na sebe pozornost, ale chybí mu větší efektivita. Ofenzivní hráč, jako je on, by měl být mnohem efektivnější. Potřebujeme hráče, který bude dávat více gólů a bude mít více asistencí. Někdo může namítnout, že bude efektivnější, když bude hrát častěji, ale u něj je to problém i v tréninku. To není kritika, tak to zkrátka je.“

Zdroj: Magazín Sparta, do toho!

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud