Stanislav Hrabě
5. prosince 2015 • 13:35

Slavia chce brankáře k Berkovcovi. Líbí se jí ostravský Pavlenka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třináct obdržených gólů a šest zápasů s nulou činí z obrany Slavie Praha dobře fungující stroj, v němž má nezastupitelnou roli brankář Martin Berkovec. Přesto pražský klub bude pozici brankáře řešit a hledá náhradníka, kdyby se jedničce něco stalo. Favoritem je ostravský Jiří Pavlenka.



Slavia má po změně vlastníka velké plány a ambice. Chce hrát o špičku tabulky, nepohrdla by ani účastí v evropském poháru. V zimním přestupovém oknu hodlá vylepšit kádr a to se bude týkat i postu brankáře. Martin Berkovec potřebuje k sobě rovnocenného partnera.

Jméno Jiří Pavlenka už obcházelo Edenem loni v létě, kdy měl tehdy dvaadvacetiletý ostravský brankář přijít dokonce do pozice jedničky s velkou perspektivou. Jenže Martin Berkovec se vracel z úspěšného hostování v Bohemians a i do něho se vkládaly velké naděje. Trápila ho ovšem zranění. Navíc se o něj zajímal mladoboleslavský trenér Karel Jarolím, který by ho rád uvítal ve svém mužstvu. Berkovcovi však bylo nabídnuto prodloužení smlouvy do června 2017.

Jeho odchod přestal být aktuální, byť se nejprve musel zdravotně srovnat. „Martin chytá za Slavii od patnácti let a má k tomuto klubu vřelý vztah,“ odhaluje nadstandardní vazby hráčův agent Josef Vejmelka.

Ostrava - Plzeň: Jiří Pavlenka vychytal hlavičku Jana Holendy
Video se připravuje ...

Současný ročník, kdy se Berkovec stal výraznou oporou a vychytal šest čistých zápasů (stejný počet má jen sparťanský David Bičík), jeho pozici potvrdil. „Nyní je ve Slavii náramně spokojen, za jistou obranou se mu chytá moc dobře,“ dodává Vejmelka.

Přesto Slavia brankáře potřebuje. Sedm úvodních kol mu kryl záda ještě nedávný velký talent českého fotbalu Karel Hrubeš, jeho rozmanitější způsob života a nespolehlivost však nedávají záruku, že by náročnou roli v ambiciózních slávistických plánech unesl.

A Josef Řehák (syn útočníka a trenéra juniorky Pavla), jenž sedí na lavičce od derby se Spartou v 8. kole, nemá dosud na osobním kontě jedinou ligovou minutu.

Ostrava - Mladá Boleslav: Zákroky Jiřího Pavlenky proti Skalákovi a Radovi
Video se připravuje ...

Opět se začalo přetřásat jméno ostravského brankáře. Ovšem nejen jeho. Názory, že by Slavii slušel zkušený i třeba poněkud starší brankář, který by na Berkovce netlačil a jen mu v nutném případě kryl záda, jako to mají Teplice v Martinu Slavíkovi, když se zranil Tomáš Grigar, nejsou ojedinělé. Pavlenka však jako jeden z mála vyniká v jinak mdlém kádru Baníku Ostrava.

„Co se týče brankáře Pavlenky stejně jako dalších hráčů, kteří by měli do Slavie přijít, jsou to jenom spekulace, k nimž se nebudeme vyjadřovat a ani je nějak komentovat,“ sděluje ředitel oddělení komunikace Jiří Vrba.

Podle informací deníku Sport je ovšem Pavlenka v seznamu vyhlédnutých posil vysoko. Slavia pro své ambice druhého brankáře potřebuje. Usilovat o vyšší příčky či se dokonce vydat do pohárové Evropy s jedním hotovým gólmanem nejde.

Dukla - Ostrava: Skvělý zákrok Jiřího Pavlenky proti Michalu Jeřábkovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud