5. prosince 2015 • 21:50

Chyba i vítězný gól. S diváky to byla euforie, těšilo Krcha

Autor: ČTK, isport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce Bohemians 1905 Daniel Krch v domácím zápase s Jabloncem brzy chyboval a nabídl vedoucí gól Vjačeslavu Karavajevovi. Třiadvacetiletý fotbalista si ale spravil chuť ve druhém poločase, kdy premiérovou ligovou brankou v kariéře rozhodl o cenné výhře 2:1 i klidnější zimě pro Pražany.



Krch už v deváté minutě nechtěně hlavou přiťukl míč rozběhnutému Rusovi Karavajevovi, který únik suverénně zakončil. "Já si první gól nebral, že to bylo vyloženě moje. Cítil jsem, že jsem tam něco mohl udělat líp, ale nijak jsem se tím nestresoval," řekl stoper Bohemians novinářům po utkání 16. ligového kola.

Bohemians - Jablonec: Karavajev dal gól na 0:1, když využil chybné přihrávky Bohemians
Video se připravuje ...

"Klokani" převedli v Ďolíčku výtečný vstup do druhé půle a během tří minut otočili skóre David Bartek a právě Krch. "O přestávce jsme si řekli, že nás čeká poslední poločas v roce a uděláme všechno. Snažili jsme se chytnout lidí, ti nám také pomohli. Je to úplně skvělé, jsme rádi, že jsme to otočili. S diváky jsme si užili euforii, takže jsme všichni naprosto spokojení," radoval se bývalý hráč Sparty či Táborska.

V 50. minutě si naskočil na Jiráskův rohový kop, hlavou zamířil přesně k tyči a při svém 31. startu v nejvyšší soutěži mohl oslavit premiérový gól. "Byl to pro mě hodně důležitý gól, navíc vítězný. Někomu jsem se tam vyhnul, tak jsem do toho skočil a naštěstí to tam takhle padlo," popsal situaci Krch.

Fotbalisté Bohemians 1905 porazili v 16. kole Jablonec 2:1Foto ČTK

Bohemians na závěr podzimu prodloužili ligovou sérii bez porážky na pět utkání a získali jistotu, že zimní přestávku stráví mimo sestupové pásmo. "Je to pro psychiku jednoznačně lepší, než celou přípravu jet a koukat na sebe, že jsme takhle dole. Ale pořád je to o bod, hlavně abychom zabrali na jaře. Musíme chytnout začátek, být klidnější a nedohánět to na poslední chvíli. Furt je ještě půlka sezony, ale je to hodně důležitá výhra," dodal Krch.

Za výkony v posledních zápasech ho hodně chválil trenér vršovického týmu Roman Pivarník. "Dan Krch v posledním období podává dobré výkony. V Mladé Boleslavi podal asi jeden z nejlepších vůbec. Škoda, že tam udělal tu chybu," uvedl kouč Bohemians na tiskové konferenci.

Bohemians - Jablonec: Po rohu Bohemians zvýšil Daniel Krch hlavou na 2:1
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Jablonec 2:1. „Klokani“ už nejsou na sestup
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud