8. prosince 2015 • 10:06

Šilhavý KONČÍ v Jablonci! Peltův klub po bídném podzimu odvolal trenéra

Autor: iSport.cz, jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špatné výsledky v podzimní části sezony mají v Jablonci první důsledky. Vedení rozhodlo o odvolání trenéra Jaroslava Šilhavého. 54letý kouč působil v klubu od léta 2014, s týmem se mu v aktuální sezoně nepodařilo naplnit vysoké ambice, které má majitel a předseda FAČR Miroslav Pelta. Po podzimní části patří Jablonci v ligové tabulce až osmé místo.



Informaci deníku Sport potvrdil na internetových stránkách Jablonce přímo Miroslav Pelta . „Po nadmíru vydařeném minulém soutěžním ročníku a úspěšných bojích v předkolech Evropské ligy, kde jsme čelili silným soupeřům, přišly neuspokojivé výsledky v domácí SYNOT lize," vysvětlil klubový šéf hlavní důvod k odvolání celého realizačního týmu jabloneckého A mužstva.

Jablonec před sezonou neskrýval pohárové ambice, klub investoval do velmi kvalitního kádru. Jenže severočeskému souboru se v lize nedařilo. Jablonec z 16 kol pouze čtyřikrát vyhrál, osmkrát remizoval a čtyřikrát prohrál. Na vedoucí Plzeň ztrácí propastných 18 bodů.

Třetí tým minulého ročníku tápal zejména doma, kde v lize jen jednou zvítězil a s osmi získanými body byl druhý nejhorší v soutěži po poslední Ostravě. "Především nás zklamaly výkony a výsledky v utkáních v domácím prostředí, kde jsme za celý podzim dokázali porazit pouze Olomouc a Frýdek-Místek v MOL Cupu," zdůraznil Pelta.

Severočeský klub zároveň řeší jméno Šilhavého nástupce. "Kandidátů na post hlavního trenéra je v tuto chvíli několik. Nicméně jednání budou teprve probíhat v nejbližších dnech. V tuto chvíli je tedy předčasné to jakkoliv komentovat," dodal klubový šéf a předseda FAČR.

Čtyřiapadesátiletý Šilhavý do Jablonce zamířil v červnu 2014 z konkurenčního Liberce a v premiérové sezoně dovedl ambiciózní mužstvo k třetí příčce i nejlepšímu bodovému výsledku (64) v historii klubu.

Jablonečtí také postoupili do finále domácího poháru, kde prohráli s Libercem.V létě Šilhavého tým ve třetím předkole Evropské ligy vyřadil Kodaň, ale v závěrečném play off těsně nestačil na favorizovaný Ajax Amsterodam a opět se nedočkal postupu do základní skupiny evropského poháru.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Jablonec 2:1. „Klokani“ už nejsou na sestup
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Plzeň 0:1. Bitvu v mrazu rozhodl Baránek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud