8. prosince 2015 • 12:25

Proč hraje Sparta špatně? Z Dočkala je jen stín, tvrdí Vízek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bořek Dočkal a pokles jeho formy. To je podle internacionála Ladislava Vízka důvod, proč se Spartě nedaří předvádět výkony hodné jejího jména. „Důvod, proč hraje Sparta špatně, nacházím v Bořku Dočkalovi. Vůbec mu to nejde, proměnil se ve stín a na Spartě je to moc znát,“ pustil se do reprezentanta po šťastné výhře 1:0 na půdě Baníku Ostrava v pravidelném komentáři pro deník Sport.



Přitom se Vízek netají sympatiemi k Dočkalovi , byl to prý jeho oblíbený hráč, často mu tleskal za to, co na hřišti předváděl. Teď je to ale jiné. „Rozčiluje se, diskutuje, herně vypadl,“ všiml si. „Naštěstí Spartě chytají gólmani, ale od toho tam jsou. Výhru nad Baníkem mají, ale na ten zápas ať rychle zapomenou,“ dodává.

Výkon borců v rudých dresech na hřišti odepisovaného ostravského klubu označil Vízek za hrozný. Baník utkání odjezdil, naopak Spartě se nepovedlo. „Jestliže ji Ostrava s tímto materiálem přehraje, když nastoupili dokonce neznámí dorostenci, tak potěš pánbůh,“ hlásí bývalý reprezentant.

Potvrdilo se, že pro ostravské mužstvo jsou duely se Spartou hodně prestižní. „Baník se strašně vyhecoval, ale to jsem očekával. Měli úžasnou motivaci ukázat se, chtěli bojovat, jezdit po zadku. Předpokládal jsem ovšem, že se kvalita projeví a Sparta v poklidu vyhraje. Nakonec rozhodl lajdácký gól po chybě brankáře Pavlenky,“ kroutí hlavou Vízek.

Ostrava - Sparta: Dočkal se ukopl – střela do autu
Video se připravuje ...

Ve druhé lize se Baník znovu nadechne

Po porážce mu pak bylo Baníku docela líto. „Domácí trošku lituju, ale na druhé straně sparťanský trenér Zdeněk Ščasný může mít klidné Vánoce. Kdyby ztratil v Ostravě, nevím, co by se dělo. Už by měl dva maléry, protože podzimním mistrem není, ale takhle to na rozdíl od Mourinha ustojí. A já jsem tomu rád, byl bych proti jeho odvolání, byl by to jenom lacinej tyátr pro lidi. To jsem si nepřál, stejně by to nikam nevedlo,“ dodává.

I přes bojovný výkon pak pasuje už po podzimu Ostravu do role sestupujícího. „Baník se z toho už nevyhrabe. Legendární klub nám spadne. Ale nedá se nic dělat, zavařili si to sami, nešli spolu, jinak to dopadnout ani nemůže,“ myslí si Vízek.

Pád do druhé ligy ale nepovažuje za tragédii a připomíná, že v nižší soutěži si zahrála Sparta, Slavia nebo „jeho Duklička“ či naposledy Olomouc. „Vím, jaký má Baník na severní Moravě dominantní postavení, tak jsem si to dlouho nepřipouštěl, ale dojde i na něj. V situaci, v jaký se nacházel, to však považuju za východisko,“ konstatuje s tím, že ve druhé lize se Baník může vzpamatovat.

„Udělají radikální řez, hráčům rozumně upraví smlouvy a znovu se nadechnou. Psychologicky je to může zvednout, pořád lepší než se nadále topit v blátě. Hráči si už nadávají, zesměšňují se, říkají si sami, že jsou tragédi. To není dobrý. Dostanou nyní facku a věřím, že se vzchopí,“ pokračuje v hodnocení Vízek.

„Region je to zvláštní, chachaři si pomohou. Opřou se o starou gardu, ta sice do peněženek nesáhne, ale ovzduší je nadějné, najdou se praví srdcaři. Jarek Nohavica si připraví nový vtipný song na postup a Baník se ukáže s novou tváří.“

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Sparta 0:1. Hostům pomohl Pavlenkův kiks
Video se připravuje ...

Sparťanští fanoušci, kteří dorazili do Vítkovic
Sparťanští fanoušci, kteří dorazili do Vítkovic

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud