Hynek Preisler
8. prosince 2015 • 14:33

Konec v Jablonci? Podle mě předčasný, mrzí Šilhavého odvolání

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý dopoledne se kouč Jaroslav Šilhavý od šéfa Jablonce Miroslava Pelty dozvěděl, že se svým realizačním týmem v severočeském klubu dotrénoval. „Oznámil mi to ráno, právě to vstřebávám a život jde dál. Připravujeme se na Vánoce,“ řekl isportu.cz s hořkým úsměvem zkušený trenér.



S koncem podzimu se špitalo o tom, že ohrožený kouč svou pozici nakonec uhájí a špatný podzim odnesou někteří hráči, ale nakonec vedení klubu sáhlo přeci jen po řezu v realizačním týmu. Překvapilo ho odvolání?

„Přiznám se, že jsme měli schůzky domluvené o něco dříve a když se odsouvaly, tak jsem až tolik překvapený nebyl, protože se ke mně dostávaly určité signály. Takže když jsem dnes za panem Peltou šel, tak jistý jsem si nebyl,“ připustil.

V tříletém horizontu měl dotáhnout Jablonec do základní skupiny Evropské ligy. Skončil však již v polovině své mise, neboť ambiciózní tým na podzim zůstal daleko za očekáváním. Po 16. kole je na konci první poloviny tabulky, až osmý.

„Jsem zklamaný. Hlavně z toho, že to skončilo brzy, jsme teprve v půlce mise a myslím si, že jsme týmu ještě měli co dát,“ přiznal zkušený kouč, který Jablonec vedl od léta 2014 a v minulé sezoně ho překvapivě dotáhl až na bronzovou příčku.

„Vím, že na podzim jsme hlavně v lize měli špatné výsledky. Tým jsme poznávali a budovali v předešlém roce, kdy byla sezona mimořádná. I teď jsme měli dobrá vystoupení, senzačně jsme postoupili přes Kodaň a chyběl nám krůček k postupu přes Ajax do základní skupiny. Některé výkony však nebyly dobré, na tým byl tlak, což jsme teď poznávali a z tohoto pohledu jsme chtěli vycházet a jít dál. Bohužel se vedení rozhodlo jít asi jiným směrem, což musíme respektovat. Nic jiného nám ani nezbývá,“ pověděl Šilhavý , jehož vyhazov zamrzel.

„Určitě mě mrzí. I kvůli lidem v Jablonci, kvůli hráčům. Ale ve sportu to tak je, že čára mezi úspěchem a neúspěchem je tak tenká, že jednou se to přikloní tak a jednou tak. V minulém roce se to přiklánělo na naši stranu, dneska na tu druhou. Ale přesto si myslím, že to bylo předčasné. Nemůžu si pomoci, ale bylo to předčasné,“ myslí si kouč který s Libercem před třemi a půl lety slavil mistrovský titul. O něčem podobném sní i v Jablonci, ale s trenérem Jaroslavem Šilhavým na lavičce už to nebude.

CELÝ SESTŘIH: Bohemians - Jablonec 2:1. „Klokani“ už nejsou na sestup
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Plzeň 0:1. Bitvu v mrazu rozhodl Baránek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud