9. prosince 2015 • 14:25

Horník o Jablonci: Reakce bude rozporuplná, ale ještě chci něco dokázat

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už několikrát byl blízko tomu, aby se znovu objevil v lize, jenže poslední krok se nikdy nezdařil. Ať už šlo dvakrát o pražskou Slavii nebo Jablonec. Až teď, když projekt s nadsázkou nazvaný „Galacticos“ ztroskotal, dostal Ivan Horník povolávací rozkaz zpátky do ligy. Od Miroslava Pelty, což je pořádně pikantní spolupráce. „Nejsem na to, co se stalo, nijak hrdý,“ ohlíží se za svou minulostí a korupční aférou v roce 2004 Horník. „Ale pořád cítím velkou touhu pracovat ve fotbale, aby se ještě něco podařilo,“ dodává.



S tím, jaký poprask jeho angažmá po Peltově boku vyvolá, Horník podle svých slov počítal. Dobře ví, že korupční kauzu, po níž dostal pokutu a desetiletý trest zákazu působení ve fotbale (polovina mu pak byla prominuta), se s ním potáhne napořád.

„Samozřejmě jsem o tom přemýšlel. Neschovávám se, stala se chyba,“ uznává. Od návratu do ligy ho to však odradit nemohlo. „Jsem rád, že jsem po jedenácti letech dostal znovu šanci. Reakce bude rozporuplná, ale vždycky jsem byl a stále jsem bojovník.“

Na takovou příležitost čekal dlouho, nevyšlo to dvakrát se Slavií, ani na první pokus právě s Jabloncem. Šéf fotbalové asociace Pelta se však po neúspěšném podzimu rozhodl „přeformátovat“ svůj velkolepý projekt na severu Čech a odhodil veškeré obavy z negativních reakcí. Nyní má být Horník mužem, který Jablonec postaví na nových základech.

„Chtěl bych ve fotbale ještě něco dokázat. A teď nemluvím o tom, o čem se psalo, o Galacticos a takových věcech,“ upozorňuje Horník. „Chtěl bych panu Peltovi pomoct klub po sportovní stránce klub stabilizovat. Aby Jablonec nekupoval hráče za nějaké obrovské částky, nepatřičné pro regionální klub, kterým je,“ vysvětluje základní obrysy nové éry Horník.

Konkrétně hodlá sázet víc na odchovance a talenty z regionu. „Nejde o to, že by za Jablonec hráli jenom odchovanci, ale když se podaří, aby jeden dva během dvou tří let naskočili do sestavy, byl by to úspěch,“ plánuje.

Rozhovor s Ivanem Horníkem čtěte ve čtvrtečním vydání deníku Sport

Pelta: Horník si zaslouží druhou šanci. A škrtněte si Galacticos
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud