11. prosince 2015 • 13:35

Jablonec jedná s Frťalou, Varnsdorf se jeho odchodu nebrání

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednání už začala. Jablonec si podle informací Sportu jako příštího trenéra vybral Zdenka Frťalu z druholigového Varnsdorfu. A bylo by překvapením, pokud by nový sportovní ředitel severočeského klubu Ivan Horník rokování o jeho angažmá nedotáhl do zdárného konce. Slovenský trenér by si první angažmá v české nejvyšší soutěži rád vyzkoušel a Varnsdorf mu bránit nehodlá.



„Jablonec je klubem, který má nějakou historii, ale hlavně má před sebou budoucnost, takže by mě to určitě zajímalo,“ připustil Frťala.

„Není asi trenér, kterého by netěšilo, že se o něm povídá ve spojitosti s Jabloncem či kterýmkoliv jiným prvoligovým mančaftem. Je to pro mě eventuální příležitost dostat se do ligy, když budu mluvit za sebe. Myslím, že všechno se rozhodne v nejbližších dnech,“ dodal žádaný kouč. O tom, kdo na Střelnici nahradí odvolaného kouče Jaroslava Šilhavého, by mohlo být jasněji už v pátek. Už včera mělo dojít k několika schůzkám.

„Nebude to renomovaný trenér, na úspěchy v první lize, kterou v Česku ještě jako hlavní kouč neokusil, teprve čeká,“ řekl o kandidátovi jablonecký šéf Miroslav Pelta. To vše na Frťalu sedí.

Jak zní stanovisko Varnsdorfu? „Jestliže přijde s tím, že chce jít do Jablonce, bránit mu nebudu,“ připustil ředitel klubu Vlastimil Gabriel, pro něhož by však ztráta Frťaly byla pochopitelně nečekanou komplikací.

Varnsdorf je po podzimu na posledním místě druhé ligy a Frťala se do Šluknovského výběžku vrátil teprve před čtrnácti dny po odvolaném Romanu Skuhravém. Jeho cílem bylo připravit trápící se mužstvo na jaro a těžký boj o záchranu. Jenže teď se Varnsdorf nejspíš bude muset poohlédnout po jiném spasiteli...

Frťala měl blízko do první ligy už v minulé sezoně, když s Varnsdorfem senzačně obsadil druhé postupové místo, ale klub se nakonec kvůli nevyhovujícímu stadionu do nejvyšší soutěže nepřihlásil. Kouč z rodinných důvodů zamířil na Slovensko, v Podbrezové však skončil po devíti kolech. Teď se mu ale rýsuje lukrativnější angažmá po odvolaném trenérovi Jaroslavu Šilhavém, jehož zelenobílý klub po špatném podzimu vyhodil.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud