24. prosince 2015 • 11:00

Tvrdíkova nadílka! Odkryl možné posily Slavie, zájem je i o Šventa

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vánoční nadílka pro fanoušky Slavie je tady. Člen dozorčí rady klubu a zástupce majoritního čínského vlastníka Jaroslav Tvrdík prozradil na svém twitterovém účtu na Štědrý den, o které hráče má červenobílý klub zájem. Výčet možných posil je poměrně dost obsáhlý a kromě již známých jmen se na něm objevil nově i slovenský záložník Dušan Švento, který ve Slavii působil v letech 2005 až 2009 a získal s ní dva tituly.



Zimní posilování Slavie by mohlo nabrat skutečně mohutných rozměrů. Alespoň pokud by se do Edenu podařilo získat jména, která Tvrdík zmínil na sociální síti.

Nejdřív připomněl posilu, která už je jistá – příchod Josefa Hušbauera ze Sparty už byl oficiálně potvrzen, blízko je i přestup útočníka Lukáše Železníka ze Zlína a „nový domov ve Slavii“ podle Tvrdíka najde i obránce Mladé Boleslavi Jan Bořil.

O kom dalším se jedná? O zájmu Slavie o reprezentanta Josefa Šurala z Liberce nebo brankáři Jiřím Pavlenkovi z Baníku se už také mluví. K tomu potvrdil zájem o útočníka Stanislava Tecla , který na začátku sezony přišel z Plzně do Jablonce.

Největším překvapením je určitě zmínka o Šventovi, který už ve Slavii zanechal výraznou stopu při prvním působení, odehrál za ní v lize 82 zápasů, vstřelil šest gólů a v sezoně 2005/06 byl vyhlášený nejlepším cizincem v nejvyšší soutěži. Od léta 2014 působí v bundesligovém Kolíně nad Rýnem, patří i do kádru slovenské reprezentace.

Kromě toho má Slavia zájem také o dalšího talentovaného hráče Zdeňka Linharta, který působí v druholigových Českých Budějovicích.

Slavia by podle Tvrdíka neměla mít problémy se sháněním financí na tyto posily. „Rád bych vám proto speciálně dnes, sdělil, že tříletá partnerská smlouva, která bude podepsána v prvních dnech nového roku 2016, přinese Slavii víc než 100 milionů korun. Samostatným opatřením poskytneme další finanční prostředky na nové posily. Máme plnou důvěru ve sportovní radu klubu a jejich využití,“ sdělil Tvrdík. 

 

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud