4. ledna 2016 • 15:33

Horník káral Slavii: Má v posilách zmatek. Tvrdík ostře reagoval

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po nepovedeném podzimu a odvolání trenéra Jaroslava Šilhavého fotbalisté Jablonce začali s novým koučem Zdenkem Frťalou i kontroverzním sportovním ředitelem Ivanem Horníkem zimní přípravu. Severočeši jsou až na osmém místě ligové tabulky, přesto nechtějí oslabovat kádr, přestože o útočníka Stanislava Tecla a záložníka Martina Pospíšila údajně projevila zájem Slavia a také o útočníka Tomáše Wágnera či slovenského reprezentačního středopolaře Jána Greguše usilují jiné kluby. 



"Někteří hráči byli kontaktováni ze strany jiných klubů, ale v současné době nechceme nikoho uvolňovat. Tohle mužstvo má potenciál na to, aby ještě něco dokázalo, takže se budeme snažit ho udržet pohromadě. Nejsme na tom ekonomicky tak špatně, abychom hráče prodávali pod cenou a posilovali konkurenci," řekl Horník novinářům.

Z jeho úst zazněl i ostrý výrok vůči Slavii, která je zatím na přestupovém trhu po příchodu nových majitelů z českých klubů nejaktivnější. "Slavia nám poslala jednu nabídku a má v tom trošku zmatek, protože každých 14 dní chtějí jiného hráče. Byl tam zájem o Pospíšila, o Tecla. Ale Slavia si v tom nejprve musí udělat pořádek, musí to být trochu jinou formou. Nabídka, kterou poslali, je pro nás neakceptovatelná," doplnil Horník, který byl jednou z hlavních postav korupční aféry z roku 2004.

Na Horníkova slova zareagoval na Twitteru místopředseda dozorčí rady Slavie Jaroslav Tvrdík. Ten tvrdí, že o přestupech jedná přímo s majitelem klubu Miroslavem Peltou. "Pan Horník by se místo Slavie měl raději věnovat svému klubu," napsal.

Jablonečtí zatím neplánují ani žádné velké příchody, takže mužstvo se sešlo na startu přípravy téměř ve stejném složení jako na podzim. Z hostování se vrátili Ondřej Mihálik a Vojtěch Kubista, po zranění se pak znovu zapojil brankář Roman Valeš. Z mladíků dostanou v přípravě šanci Davidové Lischka s Bredou, naopak smlouva skončila útočníkovi Michalu Hubníkovi.

Ivan Horník se těší na práci v Jablonci
Ivan Horník se těší na práci v Jablonci

"Vzhledem k tomu, že zatím nikdo neodchází, tak nikdo ani nepřichází. Kádr je nějak stabilizovaný. Jsme připraveni v případě, že to bude nutné, mužstvo vhodně doplnit. Chtěli bychom jít cestou mladých hráčů s perspektivou," podotkl Horník.

Jablonečtí po nepovedeném podzimu snižují provozní náklady a vracejí se k modelu regionálního klubu. Jedním z kroků je zrušení jednoho ze dvou soustředění v zahraničí, místo na Tenerife pojedou Severočeši v lednu do Nymburka. "Neznamená to, že budeme prodávat hráče pod cenou nebo jim nějakým způsobem rušit smlouvy. Ale prostě hledáme šetření a první věc bylo to soustředění, které stálo asi milion 700 tisíc," řekl Horník.

Jablonečtí ztrácejí na osmém místě devět bodů na čtvrtý Liberec, boj o poháry ale nevzdávají. Navíc jsou ve hře v domácím poháru. "V tříbodovém systému je možné všechno, určitě neskládáme zbraně, to ani náhodou. Pořád je před námi 14 kol, kde se dá získat spousta bodů. Kádr určitě patří na vyšší patra, než kde je," uvedl Frťala.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud