5. ledna 2016 • 04:59

Opory v ohrožení. O smlouvu chytá Bičík, v Plzni bojuje Mahmutovič

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva největší aspiranti na ligový titul jdou do boje. Zimní přípravy v pondělí zahájili fotbalisté Plzně i Sparty, nejsilnější kluby v Česku. Oba do svých stávajících kádrů příliš sahat nemíní, nicméně některé opory se mohou cítit v ohrožení. V mistrovské Plzni jsou to zejména Aidin Mahmutovič a František Rajtoral, ve Spartě zase v létě vyprší kontrakt brankářské opoře Davidu Bičíkovi.



Aidin Mahmutovič

V Plzni dokončil teprve první rok, přesto se jeho angažmá může nachýlit ke konci. Aidin Mahmutovič se nedokázal prodrápat do základní sestavy, ofenzivní taktovka na hrotu patří Michalu Ďurišovi. Mahmutovič, ač stál Plzeň deset milionů korun, se na hřiště během podzimu dostával sporadicky, postupně zapadl do pozice útočníka číslo tři. S malým herním vytížením nemůže být úplně spokojený, přestože je z klubu slyšet chvála na jeho přístup, jednoleté spojenectví se může brzy roztrhnout.

Plzeň hodlá zkusit mladého odchovance Michaela Krmenčíka, kterému vyšlo hostování na Dukle. Z aktuální ofenzivní čtyřky zbudou na konci přípravy jen tři. Tím, kdo se přesune jinam, by mohl být právě bosenský snajpr.

Plzeň - Slavia: Limberský dal jesle a Mamhutovič gól na 2:0
Video se připravuje ...

František Rajtoral

Rajtoral patřil v létě do skupiny opor, se kterými Viktoria Plzeň prodloužila spolupráci. Blonďatý krajní bek či záložník dostal kontrakt až do června 2018. Jenže Rajtoralovi ideálně nevyšel podzim, ze sestavy ho postupně vytlačil talentovaný Aleš Matějů. „V přípravě si to rozdají o post v základní sestavě,“ plánuje trenér Karel Krejčí.

Rajtoralův další osud hodně závisí na tom, jak dopadne návrat Radima Řezníka. Ten se po roční pauze zaviněné těžkým zraněním kolene postupně zapojí do plného tréninku. Na soustředění v Turecku trenéři hodlají zjistit, zda je schopný vydržet zápasovou zátěž. Pokud se Řezník stihne rozehrát, tři hráči na jeden post jsou přebytečným množstvím a příbramský odchovanec Rajtoral by se rázem mohl ocitnout na přestupní listině.

Plzeň - Sparta: Nepřesná střela Františka Rajtorala
Video se připravuje ...

David Bičík

Dosud měl David Bičík ve Spartě neotřesitelnou pozici, z branky ho vyhnalo pouze zranění. Po sezoně ale může být všechno jinak. Čtyřiatřicetiletému gólmanovi vyprší v létě kontrakt a vedení klubu ho zatím nekontaktovalo s nabídkou na prodloužení.

„Nějaká chyba na podzim proběhla, ale snažil jsem se udělat maximum, abych dal Spartě odpověď na otázku, jestli mi nabídne novou smlouvu. Teď je balon na její straně,“ uvedl Bičík. Jeho potenciální nástupce Tomáš Koubek každopádně zůstane přes jaro na hostování v Liberci.

Sparta - Brno: Bičík držel Spartu. Vychytal Keresteše i Škodu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud