5. ledna 2016 • 15:54

Kam půjde Šural? Chválil nabídku Sparty, mluvil i se Slavií

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do týdne chce mít jasno! Liberecký fotbalista Josef Šural se blíží k rozhodnutí, kde bude působit na jaře. O reprezentačního záložníka se zajímají oba pražští rivalové Sparta i Slavia, ale vyloučena stále není ani varianta, že bude pokračovat ve Slovanu, kde mu po sezoně vyprší smlouva.



"Myslím si, že všechny varianty jsou teď na zhruba stejné úrovni. Ať už jde o zahraničí, jinou českou variantu nebo možnost, že bych zůstal tady. Zkrátka zatím žádné definitivní rozhodnutí ještě nepadlo," řekl Šural , který s Libercem absolvoval první trénink zimní přípravy.

Velký zájem o něj projevila Sparta. "S trenérem Ščasným jsem mluvil a bavili jsme se o hodně věcech. Nabídka Sparty je dobrá, nejen po finanční stránce, ale také po té sportovní. Musím si to vše nechat pořádně projít hlavou, rozhodnutí je jen na mně," konstatoval Šural.

ŠURAL: Nabídka Sparty je velmi dobrá, všechno ještě zvažuji
Video se připravuje ...

Ve hře je ovšem i Slavia, která pod novými majiteli posiluje kádr. "Také jsem byl s nimi v kontaktu a mají velký zájem. Ale všechny nabídky mají svoje plusy a minusy a já se nyní musím rozhodnout, která z nich pro mě bude nejlepší. Do týdne bych chtěl mít jasno," podotkl Šural.

Nevyloučil ani setrvání v Liberci. "Nějaká jednání s vedením probíhala, ale to je interní věc. Stát se může všechno," uvedl Šural. "Chci to mít rozseknuté co nejdřív. Chtěl bych totiž absolvovat pokud možno celou zimní přípravu v týmu, kde pak budu na jaře působit, ať už půjde o Slovan nebo nějaký jiný klub," dodal pětadvacetiletý ofenzivní záložník.

Odejde z Liberce Šural? V klubu se na tuto možnost chystají
Video se připravuje ...

Svůj další fotbalový osud hodně rozmýšlí i s ohledem na letní evropský šampionát, kde by rád startoval. "EURO je teď v následujícím půlroce velkým cílem. Kdyby nešlo o sportovní stránku, ale jen o finance, už bych měl asi vybráno. Ale právě proto, že se chci poprat o EURO, nad tím hodně přemýšlím. Musím na jaře působit v klubu, kde budu mít velkou pravděpodobnost hrát, pokud se na EURO chci podívat," mínil Šural.

I z toho důvodu se za každou cenu nehrne do zahraničí. "Záleží klub od klubu. Zahraničí by bylo krásné, ale zase nemůže jít o žádný nesmysl, kde nebude nic připravené a na mém postu by bylo dalších pět hráčů, kteří jsou tam déle. Pak by to s ohledem na reprezentaci nemělo význam," uvedl.

"Rozhodně nechci přijít o možnost jet na EURO z toho důvodu, že přestoupím někam, kde bych nehrál. Když už o to přijít, tak kvůli tomu, že nebudu mít formu, než kvůli tomu, že jsem seděl na lavičce," doplnil.

První trénink fotbalistů Liberce v rámci zimní přípravy. Zleva Daniel Bartl, Josef Šural a brankář Václav Hladký.Foto ČTK

Liberecký brankář Kolář chce bojovat o post týmové jedničky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud